Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Νότια Αφρική: Τραγωδία στο Γιοχάνεσμπουργκ. Τρένο συγκρούστηκε με άλλο, φέρνοντας το χάος!!!


 «Σκέφτηκα ότι θα πεθάνω» είπε μια επιβάτις, προσπαθώντας να σταματήσει την αιμορραγία από 1 μεγάλο τραύμα στο κεφάλι, πλησιάζοντας το με μια κουβέρτα.
 Ήταν 1 από τους 240 επιβάτες που τραυματίστηκαν, όταν 2 τρένα συγκρούστηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ντένβερ στο Γιοχάνεσμπουργκ σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας 1 φρουρό ασφαλείας.  
  Ο Διευθύνων σύμβουλος της σιδηροδρομικής Prasa Mosenngwa Mofi δήλωσε, ότι ο φρουρός, του οποίου η δουλειά ήταν η σηματοδότηση των τρένων, βρισκόταν πίσω από το τρένο Metro Plus, όταν το τρένο Business Express Metrorail χτύπησε την μάρτυρα. 
Copy of ST Denver train crash 01  Τουλάχιστον 2 βαγόνια από το κίτρινο τρένου εκτροχιάστηκαν, με το ένα να προσγειώνεται πάνω στην αποβάθρα, όπου συγκρούστηκε με το εμπρός μέρος του. Το δεύτερο βαγόνι πετάχτηκε σε 1 κτίριο όπου και συγκρούσθηκε με κάποιους επιβάτες.  Μια γυναίκα ακούστηκε να ουρλιάζει διαταράσσοντας την θανατηφόρα σιωπή  του σκηνικού, με τους διασώστες να προσπαθούν να την σώσουν από το ανατραμένο  βαγόνι, που έπεσε πάνω της.   
Ένα άλλο θύμα που επέβαινε στο τρένο Business Express, περιέγραψε την εμπειρία της ως τραυματική, λέγοντας ότι το ένα λεπτό  καθόταν στη θέση της και στο επόμενο εκτοξεύθηκε από αυτή. 
 Τραυματισμένοι άνθρωποι φώναζαν κλαίγοντας παντού, ζητώντας βοήθεια.
 Αντιπρόσωπος της  σιδηροδρομικής Gauteng Metrorail, δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρη η αιτία του δυστυχήματος, αλλά θα ερευνηθεί.  
 Ο αντιπρόσωπος Σιδηροδρομικού Επιβατικού Πρακτορείου δήλωσε, ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς, πως το δυστύχημα προκλήθηκε από λανθασμένα σήματα.  
 Ο υπουργός Μεταφορών της Νότιας Αφρικής, ευχήθηκε στους τραυματίες του δυστυχήματος, ταχεία ανάρρωση.

Επιμέλεια:"Σιδηροδρομικά Νέα"