Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Καταστροφές των γραμμών στο Πλαταμώνα: Ο Ο.Σ.Ε δεν θα το ανεχτεί άλλο!

   Σε  δήλωσή του στα «Σιδηροδρομικά Νέα»,  ο Πρόεδρος του Ο.Σ.Ε κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, σχετικά με την καταστροφή των ιστορικών μουσειακών γραμμών στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πλαταμώνα, ανέφερε ότι ο Ο.Σ.Ε,  δεν θα ανεχτεί άλλο μια τέτοια κατάσταση κινώντας άμεσα τις νομικές-δικαστικές διαδικασίες κατά παντός υπευθύνων και προσώπων.  

   Παρά τις προηγούμενες  καταγγελίες του Ο.Σ.Ε,  με σχετικό έγγραφό του  προς τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, κοινοποιώντας το παράλληλα στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου συνεχίζει τις καταστροφικές του εργασίες.  Το σχετικό έγγραφο καταγγελίας ανέφερε:
  «Τις τελευταίες ημέρες αποφασίσατε να επέμβετε στο επίχωμα της Σιδ/κής Γραμμής που συνδέει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ν. Πόρων με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Πλαταμώνα , προφασιζόμενος τον καθαρισμό του, όπως προφορικά αναφέρατε στον προϊστάμενο του Τμήματος Λάρισας. Αντί όμως του καθαρισμού ,επεμβήκατε στο επίχωμα και επιχειρήσατε να το «περιορίσετε» με στόχο την αύξηση του πλάτους των δρόμων εκατέρωθεν της γραμμής.

  Οι εργασίες αυτές έγιναν εν αγνοία της υπηρεσίας μας , η οποία είναι η καθ' ύλη αρμόδια για να επιβλέπει κάθε είδους εργασία επί των γραμμών . Αντιλαμβάνεσθε ότι πλέον το επίχωμα στα σημεία της επέμβασής σας δεν είναι άρτιο και λειτουργικό και πρέπει να κατασκευασθεί εξ αρχής. Αναμένουμε από μέρους σας άμεσες ενέργειες , διότι λόγω των επεμβάσεών σας , είναι αδύνατο να διεξαχθεί σιδηροδρομική κυκλοφορία.»