Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Καρδιά ή Λογική; Ιδιωτικός ή Δημόσιος Ο.Σ.Ε;

Υπουργός καρδιάς και ανασυγκρότησης  «Τη ΔΕΗ την έχουμε στην καρδιά μας, δεν τεμαχίζεται, δεν ιδιωτικοποιείται» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Και τον ΟΤΕ τον είχαμε στην καρδιά μας όταν ήταν κρατικός. Αλλά είναι, μάλλον, καλύτερα τώρα που δεν χρειάζεται ρουσφέτι για μεταφορά τηλεφώνου. Και ακόμη καλύτερα που ο λογαριασμός βρίσκεται στα επίπεδα του ’90, με περισσότερες υπηρεσίες. Οπότε και τώρα στην καρδιά μας τον έχουμε.
  Και τον ΟΣΕ τον έχουμε στην καρδιά μας. Μόνο που το αεροπλάνο για Θεσσαλονίκη είναι πιο φτηνό. Αρα, γιατί να πας με τρένο; 
Λογική ή συναίσθημα, λοιπόν, το ερώτημα. Μόνο που δεν μιλάμε για έρωτα, αλλά για χρήμα. Και μάλιστα για δημόσιο χρήμα. 
  Πέρα από μνημόνια και αντιμνημόνια. Δεν χρειάζεται να «ξεπουληθούν όλα». Ούτε, όμως, να είναι και όλα κρατικά. Το κράτος πρέπει, επιτέλους, να δει τι μπορεί να αντέξει οικονομικά και ποιες από αυτές τις εταιρίες μπορεί να τις αναπτύξει. Και ό,τι ιδιωτικοποιηθεί ας γίνει με τους καλύτερους όρους για τη χώρα και τους πολίτες. 
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους έρωτες του παρελθόντος, κύριε υπουργέ, και ας δούμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι και η ονομασία του υπουργείου σας;

Συντάκτης: Γιάννης Τσαπρούνης
Πηγή: e-typos.com