Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Νέα γραμμή συνδυασμένων μεταφορών Βουλγαρίας - Γερμανίας

Η αμαξοστοιχία της σχετικής γραμμής θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετ’ επιστροφής μία φορά την εβδομάδα

Εγκαινιάστηκε νέα γραμμή εμπορευματικής συνεργασίας, που συνδέει το Ruse της Βουλγαρίας με τη Νυρεμβέργη (μέσω Ρουμανίας, Ουγγαρίας και Αυστρίας).

Σύμφωνα με τον βουλγαρικό Τύπο, η αμαξοστοιχία της σχετικής γραμμής θα πραγματοποιεί δρομολόγια μετ’ επιστροφής (ο χρόνος της μεταφοράς είναι τρεις ώρες ανά κατεύθυνση) μία φορά την εβδομάδα. Μετά τους πρώτους τρεις μήνες πιλοτικής λειτουργίας της γραμμής, η συχνότητα των δρομολογίων θα επανεξεταστεί.

Σύμφωνα με την εταιρεία που συνδιαχειρίζεται (μαζί με το λιμένα Ruse και τη βουλγαρική εταιρεία οδικών μεταφορών PIMK) την εν λόγω γραμμή εμπορευματικών μεταφορών, την DB Schenker Logistics – Schenker Rail, ο αποτελεσματικός συνδυασμός σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών οδηγεί σε μείωση του κόστους κατά 20% για τους ενδιαφερόμενους. Όπως υποστήριξε ο CEO της DB Schenker Bulgaria, κ. Lyubomir Garchev, το μερίδιο της εν λόγω εταιρείας στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές της Βουλγαρίας ανέρχεται σε 15% (έναντι 50% της κρατικής BDZ).

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση για την πολυτροπική σύνδεση του λιμένος του Ruse με τη Γερμανία εξέδωσε και το βουλγαρικό Υπουργείο Μεταφορών, στην οποία επισημαίνεται ότι η αμαξοστοιχία θα μπορεί να μεταφέρει 68 ρυμουλκούμενα, ενώ η εταιρεία διαχείρισης του λιμένος (Port Complex Ruse EAD) σχεδιάζει να επενδύσει για την αναβάθμιση του λιμένος 500 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος.

voria