Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Την επαναφορά των καταργημένων δρομολογίων του Προαστιακού ζητά η ΠΕΠΕ

Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης του ΟΣΕ  επικρίνει την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μειώσει τα δρομολόγια του Προαστιακού μεταξύ Θεσσαλονίκης –Λάρισας και Έδεσσας. Στην ανακοίνωση της η ΠΕΠΕ αναφέρει:
 «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε. είναι υπέρ της ανάπτυξης της εταιρείας ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της λειτουργίας αυτής μέσα από το Δημόσιο Φορέα.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την αύξηση των δραστηριοτήτων μέσω συμφωνιών στις εμπορικές μεταφορές είτε από το Λιμάνι του Πειραιά προς Ευρώπη, είτε από το Θριάσιο και τη Σίνδο και τη μεταφορά των τεύτλων, είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι η πολιτική της κατάργησης των επιβατικών τρένων προαστιακού χαρακτήρα μας βρίσκουν σύμφωνους.
Καταδικάζουμε την απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διότι έρχεται και μειώνει τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πανελλαδικό τη σχέση με τον επιβάτη που έχει κτιστεί τα τελευταία χρόνια όπου το τρένο αποτελεί από και προς την οικία του κάθε εργαζόμενου, μια ασφαλή και οικονομική επιλογή γι’ αυτόν.
Όλες οι προτεραιότητες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορούν να συνυπάρξουν.
Επαναφορά των κατηργημένων αμαξοστοιχιών στη γραμμή.


        ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.
          Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γενικός Γραμματέας
          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                        ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ