Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Όταν μιλάμε για πολυκοσμία...

Βίντεο από σταθμό του μετρό στο Πεκίνο

Σαν κουράζει ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς; Ειδικά το καλοκαίρι, με τη ζέστη, θεωρείτε πως η μετακίνηση είναι ταλαιπωρία; Δείτε αυτό το βίντεο από σταθμό του μετρό στο Πεκίνο και θα το ξανασκεφτείτε. 

Είναι μία εικόνα από τη γραμμή 13 του μετρό της κινεζικής πρωτεύουσας και το βίντεο τραβήχτηκε στις 18 Ιουλίου στις 7:30 το πρωί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Beijing Cream. Ο σταθμός Xierqi, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, είναι ένας από τους πιο καθαρούς και καλοδιατηρημένους του κινεζικού μετρό. 

Μπορεί τα μεγέθη να είναι διαφορετικά και οι αριθμοί να μην έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά δεδομένα αλλά φαίνεται πως η προβληματική συμπεριφορά ορισμένων πολιτών είναι ίδια σε πολλές χώρες του κόσμου. «Το τραίνο είναι γεμάτο. οι επιβάτες σαν σαρδέλες. Γιατί οι Κινέζοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως πριν κάποιος ανέβει στο τραίνο κάποιος πρέπει να κατέβει από αυτό και για να συμβεί αυτό πρέπει οι απ' έξω να του επιτρέψουν να βγει, δηλαδή οι πόρτες να μην είναι μπλοκαρισμένες από πλήθη που προσπαθούν να μπουν;», διερωτάται ένας σχολιαστής.  Δείτε το βίντεο 

 


newsdeast.gr