Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών: "Η αξιοκρατία στο.. απόσπασμα"

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Πριν λίγο καιρό καταγγείλαμε την αδιαφάνεια στην πρόσληψη συμβούλων των Διευθυνόντων Συμβούλων ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίτλο στην ανακοίνωσή μας «ΑΚΟΥΕΙ – ΚΑΝΕΙΣ»;;;
Απ΄ότι φαίνεται δεν άκουσε κανείς, αλλά ούτε συγκινήθηκε κανείς από την καταγγελία μας.  Ούτε το Υπουργείο, ούτε η …συγκυβέρνηση, ούτε οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των εταιρειών.

Μετά την «αξιοκρατική» πρόσληψη συνταξιούχων συμβούλων γίναμε θεατές του θεάτρου του παραλόγου, προαγωγών στον ΟΣΕ με …αντικειμενικά κριτήρια!!!
Πρώτο κριτήριο προαγωγών η ….καταγωγή των προαχθέντων.
Δεύτερο κριτήριο η ταύτιση των προαχθέντων με τον πολιτικό φορέα που διόρισε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Τρίτο κριτήριο το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα που στο διάβα του σαρώνει κάθε άλλο προσόν, όποιου υπαλλήλου, αγνοώντας επιδεικτικά τα κριτήρια αντικειμενικότητας και αξιολόγησης.
Όταν η απλή καθημερινότητα καρκινοβατεί σε όλο το δίκτυο με τα έργα που δεν τελειώνουν και τη γραμμή σε άθλια κατάσταση με συνέπεια τις μεγάλες καθυστερήσεις…..
Όταν έχουν εφησυχάσει και έχουν αφήσει στη …διακριτική ευχέρεια  του Υπουργείου Οικονομικών την υπογραφή της ΚΥΑ για το ανθυγιεινό κι επικίνδυνο, χωρίς να προβαίνουν σε κάποια ενέργεια μιας και ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά…..
Όταν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αμύνονται και αγωνίζονται περί ΠΑΤΡΙΣ, οι συνήθεις ύποπτοι, αγωνίζονται περί ΠΑΡΤΥΣ βρίσκοντας μάλιστα συμπαραστάτες … στον αγώνα τους!!!!
Οι αρμόδιοι καθ΄ύλην και αναρμόδιοι κατά λόγον κύριοι εποπτεύοντες του Υπουργείου και του Οργανισμού γνωρίζουν κάτι για τα εγκλήματα που συντελούνται;;;
Μήπως θα πρέπει να βάλουν το δάχτυλο επί τον τύπον τον ύλον επιτέλους;;;
Μήπως δεν το κάνουν γιατί όλοι μαζί εμπλέκονται σε κάθε μνημονιακή διαδικασία που προσβάλει όλους τους εργαζόμενους που τρία χρόνια πληρώνουν τα λάθη και τις αμαρτίες των διορισμένων νενέκων;;;
Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, δε θα διστάσει να καταγγείλει κάθε ανομία, κάθε παρανομία, κάθε πράξη ιδιοτελή που εκπορεύεται από συγκεκριμένα κομματικά παράκεντρα τα οποία διοικούν Υπουργεία, Οργανισμούς, και κάθε κρατικό φορέα.
Εμείς ως παράταξη, είμαστε παρόντες και προτρέπουμε τους αδικηθέντες να υποβάλλουν ενστάσεις!!!
Οι υπόλοιπες παρατάξεις;;;
Θα πράξουν κάτι ή βολεύονται;;;

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ