Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ)


Σήμερα τελευταία ήμερα των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε και πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έκτακτα και σε απάντηση της αυταρχικής απόφασης της κυβέρνησης για επίταξη των απεργών συναδέλφων μας στη ΣΤΑΣΥ, οι διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ, προφανώς κατόπιν άνωθεν υποδείξεως, αποφάσισαν να μας πάνε στα δικαστήρια για να κηρυχθούν οι απεργίες μας παράνομες, με κύριο επιχείρημα ότι δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες του Νόμου για την κήρυξη τους.

 Εν όψει της 24ωρης απεργίας που έχουμε προκηρύξει για την επόμενη Πέμπτη, και για την επιτυχία της, λόγω της ευρύτερης σημασίας της, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. αποφάσισε να μεταφέρει το υπόλοιπο σημερινό απεργιακό πρόγραμμα και την αυριανή στάση εργασίας για μετά την 31η Γενάρη. Ύστερα από αυτό, οι σημερινές δίκες ήταν χωρίς αντικείμενο και οι εργοδότριες εταιρείες, παραιτήθηκαν στο Δικαστήριο από τις αγωγές τους.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και Σ.Σ.Ε. μαζί με όλους τους συναδέλφους των μεταφορών και των άλλων κλάδων και καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές, να ανακαλέσει την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.