Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Δεκαοκτώ άνθρωποι ασθένησαν στο Νιου Τζέρσεϊ από τη διαρροή χημικού μετά τον εκτροχιασμό φορτηγού τραίνου


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι ασθένησαν σήμερα στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ μετά τη διαρροή εύφλεκτου χλωριούχου βινυλίου που σημειώθηκε όταν αρκετά βαγόνια ενός φορτηγού τραίνου εκτροχιάστηκαν αφού κατέρρευσε μια γέφυρα.

Μια εταιρεία περιβαλλοντικού καθαρισμού έχει σπεύσει στο σημείο του ατυχήματος κοντά στο Πολσμπόροου για να τοποθετήσει φράγματα στον ποταμό Μαντούα ώστε να περιοριστεί η διαρροή, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της πολιτείας στην εφημερίδα The South New Jersey Times.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι ασθένησαν από τις αναθυμιάσεις που διέρρευσαν όταν εκτροχιάστηκαν τουλάχιστον δύο βαγόνια ενός φορτηγού τραίνου γύρω στις 07:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την εφημερίδα.
Και οι 18 έχουν διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο, ενώ οι αρχές έχουν απομακρύνει τους κατοίκους της γύρω περιοχής και έχουν κλείσει τα σχολεία.
Η γέφυρα αυτή στο Νιου Τζέρσεϊ είχε καταρρεύσει και τον Αύγουστο του 2009 όταν πέρασε πάνω της ένα τραίνο με 50 βαγόνια που μετέφερε άνθρακα, με αποτέλεσμα 16 από τα βαγόνια να πέσουν στο νερό.
Περίπου 150.000 γέφυρες στις ΗΠΑ, περίπου το ένα τέταρτο των γεφυρών της χώρας, είτε έχουν δομικά προβλήματα είτε είναι λειτουργικά παρωχημένες, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία μεταφορών.

Το χλωριούχο βινύλιο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια ή τον λαιμό, πονοκέφαλο και δύσπνοια. Η έκθεση σε μεγάλες ποσότητες του αερίου, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή προϊόντων από PVC, μπορεί να προκαλέσει ίλιγγο ή ακόμη και λιποθυμία.

Ε.Μ. «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ