Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Γ.Γ. Μεταφορών: Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις αυξήσεις σε ΟΑΣΑ-TΡΑΙΝΟΣΕ

Για ακόμη μια φορά, το υπουργείο Μεταφορών επανέλαβε ότι θα προσπαθήσει να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις 25% σε ΟΑΣΑ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προβλέπονται στο Μνημόνιο, με την εφαρμογή «ισοδύναμων μέτρων», όπως η πάταξη της λαθρεπιβίβασης και η είσπραξη περισσότερων προστίμων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πρόβλεψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων είχε περιληφθεί ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο στο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Στόχος ήταν η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των συγκοινωνιακών φορέων.
Η πρόβλεψη για αύξηση θα μπορούσε να αποφευχθεί με ισοδύναμα μέτρα, τα οποία είναι δυνατόν  να λειτουργήσουν εν τω μεταξύ.
Ειδικότερα, από την εξυγίανση των συγκοινωνιακών ΔΕΚΟ, τις οικονομίες κλίμακος που θα προκύψουν από τη λειτουργική συγχώνευση των εταιρείων ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και την επακόλουθη αναδιάταξη του προσωπικού καθώς και από τη συνεχιζόμενη προσπάθεια ενίσχυσης των ελέγχων κατά της λαθρεπιβίβασης.
Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο, διαπιστώθηκε ήδη αύξηση του ρυθμού των εισπράξεων λόγω της εντατικοποίησης των ελέγχων στις αστικές συγκοινωνίες. Με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, ο στόχος για μείωση κατά 50% της εισιτηριοδιαφυγής μέχρι το τέλος του 2012, είναι ρεαλιστικός.
Το σύνολο των προσπαθειών στους τρεις παραπάνω άξονες μπορεί να αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, ώστε τελικά αυτή να αποφευχθεί.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο, οι διοικήσεις, τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των εταιρειών στις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχίσουν τις προσπάθειες».
Metaforespress.gr