Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ - Φεύγουν με αποζημίωση οι παλιοί και έρχονται οι κολλητοί


Σε αναμονή η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, οι οποίες υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών αναμένονται έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Κύκλοι του υπουργείου σημείωναν χθες ότι πλέον «είναι ζήτημα ημερών» να τοποθετηθούν νέες διοικήσεις.

Προσέθεταν ωστόσο ότι «αυτό δε σημαίνει ότι θα αλλάξουν όλοι». Φιλοσοφία της ηγεσίας του υπουργείου δεν είναι το γενικό «ξήλωμα» των διοικήσεων αλλά η απομάκρυνση όσων δεν έχουν επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.
Οι ίδιες πηγές απέφυγαν να αναφερθούν σε συγκεκριμένες εταιρίες ή ονόματα. Ωστόσο ήδη υπάρχουν διαρροές για ενδεχόμενες αλλαγές στον Όμιλο ΟΣΕ και τις θυγατρικές του και στον Όμιλο ΟΑΣΑ, στον οποίο υπάγονται οι ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) και η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες).
Παρά το γεγονός ότι ήδη από το καλοκαίρι είχε γίνει γνωστό ότι οι αλλαγές στον τομέα αυτό θα γίνονταν τον Σεπτέμβριο, στελέχη του υπουργείου δεν έχουν κάνει συγκεκριμένες αναφορές για το θέμα καθώς βαρύνουσα σημασία στα πρόσωπα που τελικώς θα επιλεγούν θα έχει η κατεύθυνση που θα δώσει το Μέγαρο Μαξίμου.
Την ίδια στιγμή στην κορυφή των προτεραιοτήτων του υπουργείου παραμένει το «ξεπάγωμα» των έργων στους αυτοκινητοδρόμους. Καθημερινά γίνονται συσκέψεις στο υπουργείο με εκπροσώπους των παραχωρησιούχων προκειμένου να καταλήξουν σε μία πρόταση έως το τέλος του μήνα, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων-αυτή τη φορά με τις τράπεζες-προκειμένου να γίνει αποδεκτή αυτή η συμφωνία και να ξεμπλοκάρουν τα έργα.
Σε ο,τι αφορά στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι όποιες εξελίξεις πρέπει να αναμένονται μετά τη γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ο ενδεχόμενο κρατικών ενισχύσεων, η οποία πλέον τοποθετείται για το τέλος Οκτωβρίου. Πηγές του υπουργείου, πάντως, δηλώνουν αισιόδοξες ότι η γνωμοδότηση της Κομισιόν θα είναι θετική.
Μεγάλη σημασία δίνει το υπουργείο και στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για τη δημιουργία και λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο αλλάζει κάθε μέρα καθώς υπάρχει συνεργασία και με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξης. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων με στόχο να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.
Greek Money