Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Γ.Γ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΝΙΚΟΥ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

“ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ” “ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ”
“ΕΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣτη συνάντηση που είχαμε με το … “ολιγομελές” (10 άτομα) κλιμάκιο της ΤΡΟΪΚΑ συζητήθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν και αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες από τη συνεχιζόμενη καταστροφική πολιτική των μνημονίων!!!
Η παρουσία των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ήταν άκρως προκλητική και φανερώνει τον … “αέρα” που τους έδωσαν οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες… Τρεις από τους δέκα κοιμούνταν όρθιοι στην κυριολεξία, πέντε κράταγαν σημειώσεις και δύο εξ’ αυτών (Μορς και Τόμσεν) μόλις και μετά βίας προσπαθούσαν να αρθρώσουν λόγο, καθώς έδειχναν “χαμένοι” στη … μετάφραση του αποτυχημένου κατά κοινή ομολογία προγράμματός τους !!!
Παραθέτουμε αυτούσια την συζήτηση:

ΜΟΡΣ          : Πώς βλέπετε το μέλλον των εργαζομένων;
Γ.Γ.ΓΣΕΕ     : Μέλλον χωρίς παρόν δεν υπάρχει!!! Το παρόν των Ελλήνων το καταστρέψατε με την λανθασμένη συνταγή των μνημονίων… Έχετε τεράστια ευθύνη για τις τραγικές συνέπειες που βιώνουν οι πολίτες!!!
ΜΟΡΣ          : Υπήρξαν δύσκολες αποφάσεις προσαρμογής και αναπόφευκτες εξελίξεις;
Γ.Γ.ΓΣΕΕ     : Καμία εξέλιξη δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται αναπόφευκτη, όταν τις πράξεις της αριθμητικής τις χρησιμοποιείς ανάποδα και λανθασμένα!!!
Χρησιμοποιήσατε την αφαίρεση και τη διαίρεση για τη μείωση των μισθών και των συντάξεων και τον πολλαπλασιασμό και την πρόσθεση για πολλαπλά φορολογικά βάρη και πρόσθετα μέτρα.
ΜΟΡΣ          : Έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις…
Γ.Γ.ΓΣΕΕ     : Ποιες μεταρρυθμίσεις; Είναι μεταρρύθμιση η κατάργηση κατ’ ουσία των Σ.Σ.Ε.; Η μείωση του κατώτατου μισθού; Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας που από 7% το 2009 θα ξεπεράσει το 24% το 2012; Η επιλογή της εσωτερικής υποτίμησης; Το ότι για 3η συνεχή χρονιά εφαρμογής του Μνημονίου η ύφεση ξεπερνά το 7% του ΑΕΠ; Το ότι η ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε το 36% των εργαζομένων; Το ότι το 68% των πολιτών διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας; Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας;
Τέτοιες μεταρρυθμίσεις προωθείτε στις χώρες σας;
Η αλήθεια είναι ότι με τις… μεταρρυθμίσεις αυτές η αγορά εργασίας έχει καταστεί ΖΟΥΓΚΛΑ!!!
ΜΟΡΣ          : Τι άλλο έχετε να μας προτείνετε;
Γ.Γ.ΓΣΕΕ     : Να συνεχίσουμε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και να σεβαστεί η ελληνική κυβέρνηση το αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου, όπως γίνεται σ’ όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.!!! Εμείς μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο και να διορθώσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις σας…
ΜΟΡΣ          : Έχουμε κοινωνική ευαισθησία για τους Έλληνες.
Γ.Γ.ΓΣΕΕ     : Για ποια κοινωνική ευαισθησία μιλάτε, όταν το αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου είναι η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση; Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνετε, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και μάλιστα με νόμο, αλλά απ’ την άλλη να μην παρεμβαίνετε στις τιμές των βασικών αγαθών οι οποίες αυξάνονται συνεχώς με τις εναρμονισμένες πρακτικές των καρτέλ; Έχετε οικογένεια; Εάν είχατε μια 5μελή οικογένεια με τρία παιδιά, εργαζόσασταν μόνον εσείς, και σας έκοβαν 50% του μισθού σας, τι θα κάνατε; Θα σκοτώνατε τα παιδιά σας για να σας φθάσουν τα χρήματα ή θα προσπαθούσατε να βρείτε δεύτερη δουλειά για εσάς και για την γυναίκα σας; Πιστεύω το δεύτερο… Αυτό σημαίνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ και όχι ΛΙΤΟΤΗΤΑ!!!
ΜΟΡΣ          : Το πρόγραμμα έχει προβλέψει βασικές παραμέτρους για ανάπτυξη!!!
Γ.Γ.ΓΣΕΕ     : Ποιες, τα επιπλέον 11,7 δις € περικοπών εκ των οποίων τα 5 δις € από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άπορους; τα οποία θα λείψουν από την αγορά;
Υπάρχει σαφής καταπάτηση του ελληνικού συντάγματος, των διεθνών και ευρωπαϊκών συνθηκών και συμβάσεων.
Είστε εκτός στόχου του προγράμματος “2020 της Ε.Ε.”. Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Την κρίση τη γνωρίζει μόνο το … στυλό σας.
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι όσο μικραίνετε την πίτα, τόσο αυξάνεται η φτώχεια; Δεν καταλαβαίνετε που οδηγείται ο ελληνικός λαός;
Πέσατε έξω σ’ όλες τις προβλέψεις σας!!! Εάν ήσασταν στελέχη μιας ιδιωτικής επιχείρησης θα είχατε απολυθεί!!!

ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ “ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ” ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ” ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΣΟΪΜΠΛΕ & ΡΕΣΛΕΡ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ “ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ” & “ΝΤΑΧΑΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ”!!!

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει τις καταστροφικές πολιτικές, που επιδεινώνουν την ύφεση, διευρύνουν τη φτώχεια και διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας!!!
Καλούμε όλους τους βουλευτές στο όνομα του λαού, να επαναφέρουν τη νομιμότητα (Σύνταγμα, Ευρωπαϊκές συμβάσεις), τη δικαιοσύνη, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ!!!

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΥΠΑΡΧΕΙ Η “ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”