Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συμβαίνουν και αλλού. Στην Αγγλία άγνωστοι έκλεψαν καλώδιο σιδηροδρομικής τηλεδιοίκησης ενός χιλιομέτρου

Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες.

Τρένα εγκλωβιστήκαν στους σταθμούς

 Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στα δρομολόγια των τρένων η κλοπή καλωδίου σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου κοντά στην περιοχή του Bedfordshire της Αγγλίας .

Τα δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και το St Albans, Λούτον, Bedford και των East Midlands  είχαν μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ τρένα χρειάστηκαν να παραμείνουν για ώρες εγκλωβισμένα σε παρακαμπτήριες γραμμές και οι επιβάτες σε αναμονή άφιξης λεωφορείων τα οποία λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο έτοιμα για παραλαβή επιβατών.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία μετέβηκαν στην περιοχή και πριν από λίγο αποκατέστησαν το πρόβλημα .   
Οι κλοπές καλωδίων στην Βρετανία κοστίζει στον σιδηρόδρομο 19 εκατομμύρια ευρώ. Οι υπεύθυνοι των σιδηροδρόμων ζητούν ακόμη πιο αυστηρή νομοθεσία για του κλέφτες οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο  τις ζωές χιλιάδων επιβατών.
Martin Frobisher, τη Network Rail Διευθύνων Σύμβουλος , δήλωσε: «Αυτό το περιστατικό το πρωί δείχνει την τεράστια ζημιά που μπορεί να κάνει  ένα μόνο περιστατικό. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι χωρίς νομική μεταρρύθμιση θα συνεχίσουμε να βλέπουμε χιλιάδες ώρες καθυστέρηση και εκατομμύρια λίρες σπατάλη για τα εγκλήματα αυτά».
Ο David Horne, διευθύνων σύμβουλος της Ανατολής Midlands Trains , είπε: «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι και απογοητευμένος που οι επιβάτες μας αναστατώθηκαν από ενέργειες μικροεγκληματίων» .
First Capital Connect εξυπηρέτησης πελατών διευθυντής Keith Jipps δήλωσε: "Αυτή η εσκεμμένη εγκληματική πράξη προκάλεσε τεράστιες καθυστερήσεις σε χιλιάδες πελάτες μας και είναι απογοητευτικό για όλους μας. Δουλέψαμε όλη τη νύχτα για να απελευθερώσουμε παγιδευμένα τρένα από τις παρακαμπτηρίους"
Ένας Βρετανός εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μεταφορών , δήλωσε: "Η κλοπή ή προσπάθεια να κλέψει καλώδιο κανείς  είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί να χάσει την ζωή του»