Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ενιαίο μισθολόγιο στις ΔΕΚΟ

Πηγή DiferNews
Στα μέτρα που μελετούνται για το κόψιμο 3,5 δισ. ευρώ που απομένουν για να συγκεντρωθούν τα 11,5 δισ. ευρώ, είναι και αυτό του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ. Στο τραπέζι σύμφωνα με "Τα Νέα" βρίσκεται η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ.

Εκτιμάται ότι πολλές από τις παρεμβάσεις των τελευταίων νόμων που αφορούσαν μεταξύ άλλων και τη μείωση των αποδοχών κατά 30% σε σχέση με το 2009, έχουν μείνει στα χαρτιά και πρέπει τώρα να τρέξουν.
Τα μέτρα έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που αφορούν περικοπές των εφάπαξ, καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις στο ύψος των 2.400 ευρώ, κατάργηση δέσμης κοινωνικών επιδομάτων με στόχο την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ, περιορισμό λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου, μείωση ενοικίων των μισθωμένων από το δημόσιο ακινήτων και μετεγκατάστασης υπουργείων σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

 Κατάργηση φοροαπαλλαγών;
Κατάργηση φοροαπαλλαγών που αφορούν δαπάνες για ειδικές κατηγορίες πληθυσμού, όπως όσους κατοικούν σε μικρά νησιά ή ακριτικές περιοχές, εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού τύπου.

Από τα μέτρα αυτά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσδοκά έσοδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Ελεύθερο Τύπο» του Σαββάτου, βασικός άξονας του νομοσχεδίου θα είναι η πλήρης κατάργηση των απαλλαγών για οικογενειακά εισοδήματα πάνω από 40.000 ευρώ και η περικοπή της έκπτωσης κατά 50% σε εισοδήματα από 25.000 ως 40.000 ευρώ.
Οι περικοπές που εξετάζονται αφορούν την κατάργηση για τα υψηλά εισοδήματα της έκπτωσης του 10% για ιατρικές δαπάνες, νοσηλεία, ενοίκια, ασφάλιστρα, τόκους δανείων, κλπ.