Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Θετικά τα νέα για την ηλεκτροκίνηση Λάρισας -Βόλου

Στο ΠΔΕ το έργο, προϋπολογισμού 22 εκατ. Ευρώ
Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γιάννη Στουρνάρα, το έργο ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας,
προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε επίσημα χθες, ο δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης από αρμόδια στελέχη του Υπουργείου και του ΟΣΕ.
Ο δήμαρχος επικοινώνησε με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλο, ο οποίος επαναβεβαίωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο μπορεί να είναι ώριμο από πλευράς μελετών για δημοπράτηση.
Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε στα όσα έλεγε πρόσφατα η Περιφερειακή Σύμβουλος, κα Τζούλια Τσαλίκη, αναφορικά με την έγκριση του έργου, προϋπολογισμού 22 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Μεταφορών και την χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξης Τύπου στελεχών του ψηφοδελτίου Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, η κ. Τσαλίκη, πρώτη ανέφερε ότι η ηλεκτροκίνηση Βόλου- Λάρισας, που αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό έργο και θα βγάλει την περιοχή από τη σιδηροδρομική απομόνωση, έχει ήδη πάρει «πράσινο φως» από το Υπουργείο Μεταφορών.
Ο δήμαρχος Βόλου
Σε δήλωσή του ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι «πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι το έργο της ηλεκτροκίνησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ανάπτυξη του διπόλου Βόλου – Λάρισας.
«Χειριζόμαστε το θέμα από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, εξετάζοντας τις δυνατότητες αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων. Αυτό σημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή θα εκτιμηθεί σε συνδυασμό και με την προοπτική αξιοποίησης του προγράμματος Jessica, για το οποίο υπάρχει καθολική σύμπτωση απόψεων σε επίπεδο Θεσσαλίας».
«Ειδικά για το Βόλο», επισήμανε ο κ. Σκοτινιώτης, «το έργο της ηλεκτροκίνησης είναι θέμα στρατηγικής σημασίας γιατί θα αποτρέψει την σιδηροδρομική απομόνωση της περιοχής, θα δημιουργήσει προοπτικές κατακόρυφης αύξησης εμπορευματικών μεταφορών από και προς το Ν. Μαγνησίας, θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την ηλεκτροκίνηση και τον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του θεσσαλικού σιδηροδρομικού δικτύου».
magnesianews.gr