Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Παραιτήθηκε με αιχμές ο Γ. Κουκιάδης

..Για τον ΟΣΕ ο κ. Κουκιάδης θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής ..

Την από καιρό προγραμματισμένη παραίτησή του κατέθεσε και επίσημα ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Γ. Κουκιάδης ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" άφησε αιχμές για έλλειψη πολιτικής βούλησης για προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

"Το 2012 είχε προγραμματιστεί να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 3 δισ. από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κάθε φορά που βγάζαμε μια προκήρυξη ενδιαφέροντος και σε μερικές είχαμε ενδιαφερόμενους, είχαμε ένα γεγονός πιστωτικό ή πολιτικό που ανέβαλλε την διαδικασία. Είχαμε το PSI, οι επενδυτές πάγωσαν και δεν ήθελαν να προχωρήσουν, είχαμε την εκλογική αβεβαιότητα, οι επενδυτές πάγωσαν και δεν ήθελαν να προχωρήσουν, είχαμε το κόμματα προεκλογικά που τα μισά έλεγαν να σταματήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, με αυτό το πολιτικό κλίμα και αυτό το οικονομικό κλίμα ο,τι και να έκανες δεν θα πετύχαινες τίποτα", είπε ο κ. Κουκιάδης.
Χαρακτήρισε επίσης "κουβάρι" όλα τα θέματα της περιουσίας του Δημοσίου, είτε είναι επιχειρήσεις, είτε ακίνητα το οποίο για να ξεμπλεχτεί χρειάζεται μια στοιχειώδης πολιτική κάλυψη.
Έριξε επίσης τα βέλη του στην ΕΕ που "δεν είναι τόσο αγία" καθώς υποστήριξε ότι σε αρκετές περιπτώσεις επιχειρήσεων με χρέη που έφθασαν κοντά στην αξιοποίηση, η Ευρώπη τασσόταν υπέρ του κλεισίματός της.
Για τον ΟΣΕ ο κ. Κουκιάδης θεωρεί ότι δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής ενώ αναφορικά με την ανάπτυξη στη χώρα τόνισε ότι αυτή μπορεί μόνο να έρθει μέσω της διευκόλυνσης του έργου του Ταμείου από την μεριά του κράτους.