Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Έκλεβαν υλικά του Ο.Σ.Ε.

Τρεις περιπτώσεις κλοπών εις βάρος του Ο.Σ.Ε. εξιχνιάστηκαν στο Γάζωρο Σερρών. Σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον έντεκα ατόμων για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, ενώ, σύμφωνα με τους υπευθύνους του Ο.Σ.Ε., η οικονομική ζημία που υπέστη ο Οργανισμός ανέρχεται στο ποσό των 192.800 ευρώ.

Συγκεκριμένα και οι τρεις περιπτώσεις αφορούν σε κλοπές μεταλλικών στρωτήρων από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Γάζωρου Σερρών. Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν οκτώ Βούλγαροι, ηλικίας 23 έως 37 ετών, και μία 35χρονη Ελληνίδα.
Δικογραφία σχηματίστηκε και εις βάρος δύο Ελλήνων, 29 και 37 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, διότι αγόραζαν τους μεταλλικούς στρωτήρες έναντι προσυμφωνηθέντος χρηματικού ανταλλάγματος και στη συνέχεια τους τεμάχιζαν και τους διέθεταν σε άγνωστα μέχρι στιγμής χυτήρια.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, ενεργώντας από κοινού σε ομάδες και με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές μεταλλικών στρωτήρων από τον εν λόγω σταθμό, τους οποίους στη συνέχεια πωλούσαν σε μάντρες εμπορίας σιδήρων.
Κατά το χρονικό διάστημα από τις 30.12.2011 έως τις 16.01.2012, αφαίρεσαν συνολικά 2.400 μεταλλικούς στρωτήρες.

zougla.gr