Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι λαθρομετανάστες απλώνουν τη μπουγάδα τους στον...σταθμό του ΟΣΕ

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν ταλανίζει μόνο την Πάτρα. Την ώρα που το πρόβλημα μονοπωλεί την προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων, η χώρα συνεχίζει να είναι ξέφραγο αμπέλι με τις ορδές των παράνομων μεταναστών να καταφθάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά.

Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται καθημερινά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Εκατοντάδες λαθρομετανάστες οι οποίοι παίρνουν προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας κατασκηνώνουν στον ΟΣΕ περιμένοντας να συγκεντρώσουν χρήματα και να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο με προορισμό την Αθήνα.

Όσο όμως περιμένουν πλένουν τα ρούχα τους και τα απλώνουν στα κάγκελα του σταθμού, δημιουργώντας μία αποτροπιαστική εικόνα για την πόλη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, οι μετανάστες άπλωσαν την μπουγάδα τους να στεγνώσει περιμετρικά του σταθμού έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και καθαροί για την κάθοδό τους στην πρωτεύουσα. Οι ίδιοι έχουν «καταλάβει» τον χώρο, κοιμούνται στα παγκάκια του ΟΣΕ και δεν δείχνουν να ενοχλούνται από τα βλέμματα των περαστικών.

Όπως είχε αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», πάνω από 35.000 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το 2011 στην περιοχή του Έβρου. Στους συνοριακούς σταθμούς Φερρών, Τυχερού, Σουφλίου, Χειμωνίου, Διδυμότειχου και Μεταξάδων, που υπάγονται στην Αλεξανδρούπολη γίνονται καθημερινά πάνω από 50 συλλήψεις. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στους σταθμούς της Ορεστιάδας. Συνολικά δηλαδή περισσότεροι από 500 μετανάστες με προσωρινή άδεια παραμονής μετακινούνται προς την πρωτεύουσα κάθε εβδομάδα.

Στην Αθήνα, παρά τα νέα αυστηρά μέτρα της Πολιτείας, καθημερινά φτάνουν δεκάδες μετανάστες με ένα χαρτί στο χέρι που ισοδυναμεί με άδεια παραμονής 30 ημερών. Τα ίχνη τους θα χαθούν και οι αρχές δεν θα έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να τους αναζητήσουν.

Φωτογραφία thrakistime.gr
Bestnews