Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Νέα σύλληψη για τις κλοπές χαλκού από το δίκτυο του ΟΣΕ

Ένα εκατ. ευρώ η ζημιά σε μετασχηματιστή

Δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ συνέλαβαν χθες οι αστυνομικοί στο Πύριο Θηβών.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Ρουμάνο, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κλοπής και φθοράς μετασχηματιστών του ΟΣΕ και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.
Ο 30χρονος, μαζί με έναν 33χρονο που συνελήφθη προχθές στην Τανάγρα Βοιωτίας, ανήκουν σε πενταμελή εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, με δράση στο Σχηματάρι και τα Βάγια Βοιωτίας.
Η σπείρα επέλεγε υποσταθμούς της ΔΕΗ που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΟΣΕ και αφαιρούσαν τον χαλκό από τους μετασχηματιστές, με σκοπό την πώλησή του.
Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκε περίπτωση φθορών, σε μετασχηματιστή στον υποσταθμό Σφιγγός στα Βάγια Βοιωτίας, με την ζημιά να εκτιμάται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΣΕ, στο χρηματικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ.
Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και μαζί με τον 33χρονο παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Τρίτη (15-05-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών