Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα η ΠΟΣ στο υπουργείο Μεταφορών

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης της ΠΟΣ με τον σύμβουλο του υπουργού κ. Βορίδη στο υπουργείο Μεταφορών με βασικό θέμα την εργασιακή εφεδρεία. Ειδικότερα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα θέσουν το θέμα ακύρωσης των διαπιστωτικών πράξεων που επιδόθηκαν σε εργαζόμενους του ΟΣΕ σε εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας.
Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας έχει ως αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του σιδηροδρόμου με αποτέλεσμα ο οργανισμός όχι μόνο να μην μπορεί ανταποκριθεί στο μεταφορικό του έργο αλλά και να έχει σημαντικές οικονομικές απώλειες.  Σε προηγούμενη συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Βορίδη ο κ. Υπουργός εξέφρασε την έκπληξη του για το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί ενώ είχε τις διαβεβαιώσεις  από τον ΟΣΕ ότι δεν θα υπήρχαν προβλήματα, με την μείωση του προσωπικού, στο μεταφορικό έργο.
Τα «Σ.Ν» θα επιδιώξουν να εχουν σύντομα συνάντηση  με το υπουργό κ. Βορίδη για να  τεθούν   όλα τα θέματα που απασχολούν τον σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς.