Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΟΣΕ: εντός ή εκτός ΕΣΠΑ η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Λάρισα - Βόλος;

Αδυναμία ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας - Βόλου δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος.

«Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους μέχρι στιγμής υπουργούς ήταν αρνητικές» ήταν το σχόλιο του κ. Θεοφανόπουλου που μίλησε για ένα μικρότερο σε κόστος εναλλακτικό σχέδιο χωρίς ωστόσο να ικανοποιήσει τους παρευρισκόμενους φορείς που συμμετείχαν σε σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα στο Βόλο.
Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΟΣΕ πρότεινε το έργο της ηλεκτροδότησης που εκτιμάται πως θα κοστίσει περί τα 11 εκ. ευρώ να αναληφθεί μέσω του ΕΣΠΑ από την περιφέρεια Θεσσαλίας. Άμεση η αντίδραση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού που έθεσε προ των ευθυνών του τον κ. Θεοφανόπουλο. «Εμείς είμαστε υπέρ του έργου, αλλά δεν είμαστε υπέρ των διαδικασιών που το υπονομεύουν» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, πέρασε στην αντεπίθεση σημειώνοντας πως με μόλις 11 εκατομμύρια ευρώ το έργο δε θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δύο αστικών κέντρων. «Δεν είμαι μάγος μεθαύριο να σας έχω τις μελέτες» απάντησε ο κ. Θεοφανόπουλος προσθέτοντας πως αυτό μπορεί να γίνει σε έξι μήνες χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και την ασφάλεια. Το συνολικό έργο δε, εκτιμάται πως μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από τρία χρόνια.
ypodomes.com