Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πύργος: 38χρονος έκοβε κομμάτι - κομμάτι τις παλιές ράγες του τρένου

Η παρατηρητικότητα ενός γείτονα και η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, συνέβαλαν στο να συλληφθεί ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, που έκοβε παλιές ράγες του τρένου, δίπλαστη γραμμή Πύργου – Κατακόλου. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, σε σημείο κοντά στην πόλη του Πύργου, παράλληλα με την οδό Κατακόλου.
Περίοικος που αντιλήφθηκε το γεγονός κάλεσε την Αστυνομία και άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και της ΔΙ.ΑΣ. επενέβησαν στο σημείο. Επ’ αυτοφώρω έπιασαν τον 38χρονο ο οποίος με βαρύ εξοπλισμό τεμάχιζε τις παλιές σιδηροτροχιές που βρίσκονταν δίπλα από τη μοναδική ενεργή γραμμή του ΟΣΕ στην Ηλεία, αυτή που οδηγεί από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία. Ο δράστης με τη χρήση φιαλών οξυγόνου και ειδικού φλόγιστρου είχε κόψει τέσσερις ράγες συνολικού μήκους 36 μέτρων σε 13 κομμάτια.
Όπως υποστήριξε τους αστυνομικούς σκοπός του δεν ήταν να τις κλέψει, αλλά να τις απομακρύνει από το σημείο. Είχε λάβει όπως είπε εντολή από μια γειτόνισσα γιατί στο σημείο που βρίσκονταν οι ράγες μέσα σε αυλάκι, εμπόδιζαν την ροή του νερού.
Ωστόσο αυτή η δικαιολογία δεν έπεισε τους αστυνομικούς που συνέλαβαν το δράστη ο οποίος θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο σήμερα. Παράλληλα ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ στον Πύργο, οι οποίοι και κατέθεσαν μήνυση για λογαριασμό του Οργανισμού για την καταστροφή του τροχαίου υλικού.
Bestnews.gr