Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 12χρονου κοριτσιού στη Βρετανία το οποίο έχασε προσωρινά το χέρι του όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να επανακολλήσουν με επιτυχία το ακρωτηριασμένο μέλος της. Η Rebecca Huitson είχε πάει με τις φίλες της για περίπατο όταν παρασύρθηκε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, από τραίνο που εκτελεί το δρομολόγιο Εδιμβούργο-Λονδίνο. Βαριά τραυματισμένη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο του Νιούκαστλ όπου και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εγχείρηση.

«Η επανακόλληση του χεριού της ήταν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η πορεία της αποθεραπείας της εξελίσσεται ομαλά, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και αν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το χέρι της όπως το έκανε πριν το ατύχημα. Κάνουμε ό, τι μπορούμε προκειμένου αυτό να παραμείνει λειτουργικό», ανέφερε την Πέμπτη ο Michael Schenker, πλαστικός χειρούργος και εκπρόσωπος της ιατρικής ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση.
Η 12χρονη υποβλήθηκε και σε δεύτερη εγχείρηση την Τετάρτη προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το χέρι της παραμένει «λειτουργικό».
«Η Rebecca ξύπνησε και μίλησε με τους γονείς της και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι πιθανό να υποβληθεί σε μερικές ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.