Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης: Απέτυχε η πολιτική της κυβέρνησης

....Υπάρχουν μάλιστα κάποια μεσαία στελέχη και συνδικαλιστές που προτείνουν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ και την ίδρυση νέου σχήματος, το οποίο εν συνεχεία θα μετασχηματιστεί σε κόμμα. Άλλωστε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει ήδη από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ στον ΟΣΕ και στους δήμους...

..
Άμεση αλλαγή πολιτικής με στόχο την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων προσανατολίζεται να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας συγχρόνως ρητώς ότι η έως τώρα εφαρμοσθείσα κυβερνητική πολιτική απέτυχε.
Οι θέσεις αυτές θα διατυπώνονται σε απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό πιθανότατα την προσεχή Κυριακή. Η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και ένα πρώτο σχέδιο απόφασης είναι έτοιμο. Σε αυτό περιγράφεται με τα πλέον μελανά χρώματα η σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και υπάρχει η σαφής διατύπωση ότι «η πολιτική που εφαρμόστηκε έως τώρα απέτυχε».

Αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ

Στο εσωτερικό της οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις σχετικά με το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Υπάρχουν μάλιστα κάποια μεσαία στελέχη και συνδικαλιστές που προτείνουν την έξοδο από το ΠΑΣΟΚ και την ίδρυση νέου σχήματος, το οποίο εν συνεχεία θα μετασχηματιστεί σε κόμμα. Άλλωστε το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει ήδη από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ στον ΟΣΕ και στους δήμους. Η ανωτέρω πρόταση έπεσε στο τραπέζι σε άτυπη συνάντηση περίπου είκοσι μεσαίων στελεχών, η οποία έγινε χθες το πρωί στην περιοχή του Φαλήρου.

Δημοψήφισμα και συνέδριο

Την επεξεργασία του κειμένου της Ν.Ε. έχει αναλάβει ο γραμματέας Χρήστος Παπαστεργίου. Σύμφωνα με τον ίδιο «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τρεις πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις: Να θέσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής, ώστε να σταματήσει η φορολογική αιμορραγία των μεσαίων στρωμάτων, να μπει σαφές τέλος στην πολιτική της λιτότητας και τέλος να αναληφθούν σαφείς δεσμεύσεις, ώστε το όποιο πλεόνασμα προκύψει από το 2012 και έπειτα να κατευθυνθεί προς τους οικονομικά ασθενέστερους, σε μία προσπάθεια να διορθωθούν έστω και εκ των υστέρων οι αδικίες που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια».
Ο κ. Παπαστεργίου προτείνει το ΠΑΣΟΚ να πάει σε συνέδριο εντός του 2012, στο οποίο να καθοριστούν οι προϋποθέσεις της πολιτικής ανασυγκρότησής του. «Το συνέδριο πρέπει να είναι παραγωγικό και όχι πανηγύρι, άρα να είναι ολιγομελές, όπως γινόταν παλιά. Σε αυτό πρέπει να καθοριστεί η πολιτική ατζέντα του κόμματος και κυρίως οι προτάσεις για την αλλαγή πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης υπάρχουν και στελέχη τα οποία προτείνουν «τα μεγάλα ζητήματα που έχουν προκύψει να απαντηθούν μέσω εσωκομματικού δημοψηφίσματος».
"Μακεδονία"
.