Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Οι σιδηροδρομικοί στη σημερινή τους συνάντηση με την ηγεσία του ΥΜΕ κατέθεσαν τις θέσεις τους για τις αρνητικές συνέπειες του ν.3891 για τον σιδηρόδρομο (κατάργηση των 2/3 του Δικτύου) και για τους σιδηροδρομικούς (υποχρεωτικές μετατάξεις, κατάργηση ΣΣΕ- Κανονισμών). Η απάντηση από την πλευρά του ΥΜΕ ήταν ότι μετά την ψήφιση του νόμου για τα παραπάνω ζητήματα έχουν εξουσιοδοτηθεί οι Διοικήσεις των Εταιρειών για να τα συζητήσουν.
Μετά από τη συνάντηση και με τις Διοικήσεις, η ΠΟΣ εκλαμβάνοντας ότι υπήρξε διάθεση προς θετική κατεύθυνση, στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ αποφάσισε την αναστολή της αυριανής απεργίας, διατηρώντας ωστόσο επιφυλάξεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Η ΠΟΣ είναι αποφασισμένη με υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία και τους σιδηροδρομικούς να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει προς κάθε κατεύθυνση και να αποδείξει ότι οι σιδηροδρομικοί θέλουν έναν Δημόσιο-Σύγχρονο-Κοινωνικό και Ανταγωνιστικό σιδηρόδρομο. Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουμε ότι την ευθύνη για τη λειτουργία ή όχι του εναπομείναντος σιδηροδρομικού δικτύου θα την έχει η Κυβέρνηση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣ