Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Πανελληνία Ομοσπονδια Σιδηροδρομικών «Μας οδηγούν στον μαύρο μεσαίωνα των φεουδαρχών και των Δούλων». Δεκαήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η ΠΟΣ.

Απευθύνουμε τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους σιδηροδρομικούς που μέχρι τώρα, ανταποκρίθηκαν στα καλέσματά μας και πλαισίωσαν ενωτικά και δυναμικά, τις κινητοποιήσεις
μας έξω από το Υπουργείο Υποδομών. Ο αγώνας για την ανατροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ, θα είναι μακρύς και δύσκολος. Και θα γίνεται πιο δύσκολος όσο η κυβέρνηση επιμένει στη λήψη καταστροφικών μέτρων για τους εργαζόμενους. Στο μνημόνιο που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την ΤΡΟΪΚΑ, αναφέρεται ξεκάθαρα η πώληση της ακίνητης περιουσίας και των άλλων περιουσιακών στοιχείων του ΟΣΕ. Παράλληλα, η διϋπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, την ιδιωτικοποίηση του 49% και του management της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την εγκατάλειψη όσων γραμμών δεν είναι κερδοφόρες και δεν βρίσκεται χρηματοδότηση, την αποχώρηση 3.000 σιδηροδρομικών μετά από «αξιολόγηση» και την παράδοση του εμπορευματικού έργου σε ιδιώτες.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
πριν λίγες ημέρες το Δ.Σ. του ΟΣΕ υποχρεώθηκε να συνάψει δάνειο 175 εκατ.€ (έναντι των 400
εκατ. € που ζήτησε) από την ΕΘΝΙΚΗ και την EUROBANK με επιτόκιο 6,85% (;;;;;) για να καλύψει τη μισθοδοσία και άλλες δημόσιες υποχρεώσεις. Η επόμενη προσφορά ήταν από την ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ και έφτασε τα 10,2%!!!!! Όταν η κυβέρνηση από τη μια υποχρεώνει τον ΟΣΕ να δανείζεται με ληστρικούς όρους και από την άλλη παραχωρεί σε ιδιώτες έσοδα άνω των 500 εκατ. € από τα κοντέϊνερ, τότε δεν μπορεί να μιλά ούτε για εξυγίανση του ΟΣΕ ούτε για υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Ο στόχος της κυβέρνησης (που υλοποιεί το πρόγραμμα της Ν.Δ.) είναι ξεκάθαρος. Να απαλλάξει Μτο δημόσιο από την όποια υποχρέωση έχει σήμερα απέναντι στον ΟΣΕ, να απαλλάξει όσους ευθύνονται για την κατασπατάληση πολλών δις. € που απευθύνονταν στον εκσυγχρονισμό του και να παραδώσει τα φιλέτα του σε ιδιώτες.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΣΕ ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ Ο.Α.
Την Τρίτη 15/6/2010 η ΠΟΣ κατέθεσε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών μηνυτήρια
αναφορά για «ενδεχόμενες» αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν στον ΟΣΕ σε ότι αφορά την
κατασκευή των έργων και τις προμήθειες τροχαίου υλικού και όχι μόνο. Επίσης, προετοιμάζουμε
την κατάθεση προσφυγής, για όλους τους σιδηροδρομικούς, απέναντι στην περικοπή των μισθών
μας κατά 7% και 3% και τις συνέπειες που έχουν αυτές και στις συντάξεις.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
παράλληλα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει σχέδιο νόμου που ανατρέπει συνολικά το
ασφαλιστικό σύστημα. Τα περίφημα 3 ΔΕΝ έγιναν 3 ΝΑΙ στις απαιτήσεις των εργοδοτών, των
βιομηχάνων και του Δ.Ν.Τ. Το σχέδιο νόμου αφορά τόσο στην αύξηση των ορίων όσο και στην μείωση της σύνταξης. Τα όρια συνταξιοδότησης θα αυξάνονται σταδιακά από το 2011 ώστε το 2013 να φτάσουν τα 40 χρόνια Μδουλειάς και τα 65 έτη ηλικίας για πλήρη σύνταξη. Το ποσό της σύνταξης (η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την επικουρική) θα αφορά την εθνική λεγόμενη σύνταξη των 360 € περίπου και το συμπληρωματικό ποσό ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και τις εισφορές που θα καταβάλλει ο ασφαλισμένος. Στόχος είναι, το ποσό της σύνταξης να πέσει στο 50% των συντάξεων που καταβάλλονται σήμερα. Από το στόχαστρο της περικοπής φυσικά δεν εξαιρούνται ούτε το εφάπαξ ούτε η αποζημίωση των 13 μισθών. Η εξέλιξη αυτή, συνδυασμένη με τις επερχόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που πλέον θα αφορούν όλους τους εργαζόμενους, μας οδηγούν στον μαύρο μεσαίωνα των φεουδαρχών και τωνδούλων.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣ
21/6/2010 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ 13.00 στην ΚΑΝΙΓΓΟΣ
22/6/2010 3 ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07-09.00,15-17.00, 22-00.00
23/6/2010 3 ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07-09.00,15-17.00, 22-00.00
24/6/2010 3 ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07-09.00,15-17.00, 22-00.00
29/6/2010 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
30/6/2010 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Η Διοίκηση της ΠΟΣ εξουσιοδότησε το Προεδρείο να τροποποιήσει το πρόγραμμα αυτό ανάλογα με τις εξελίξεις.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ
ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ__