Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΗΠΑ: 1 νεκρός και 23 τραυματίες μετά από πτώση δέντρου σε ράγες στο Νιου Τζέρσεϊ



 Ένας μηχανοδηγός τρένου σκοτώθηκε και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν ένα δέντρο έπεσε στις γραμμές του τραμ στο Νιου Τζέρσεϊ στο Τάουνσιπ του Μάνσφιλντ το πρωί της Δευτέρας.

Συνέβη λίγο μετά τις 6 το πρωί στη σιδηροδρομική γραμμή New Jersey River Line Light Rail κοντά στο US 130.

Το τρένο ταξίδευε νότια από το Trenton όταν χτύπησε ένα δέντρο που είχε πέσει στις γραμμές ακριβώς βόρεια του σταθμού Roebling.

«Ήταν λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί και ήταν ακόμα σκοτάδι, ερχόμενος γύρω από μια στροφή σε εκείνη την περιοχή, ένα δέντρο είχε πέσει ακριβώς απέναντι από τις ράγες καθώς περνούσε από τη στροφή και έπεσε πάνω στο δέντρο», είπε η New Jersey Transit. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Kevin Corbett.

Ο χειριστής του τρένου σκοτώθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Στο τρένο επέβαιναν 42 επιβάτες τη στιγμή του συμβάντος. Από τους επιβάτες, οι 23 υπέστησαν μη απειλητικά για τη ζωή τους τραύματα, τα οποία λέγεται ότι είναι ως επί το πλείστον ελαφρά. Οι υπόλοιποι 19 μεταφέρθηκαν με λεωφορείο.

Ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι δημοσίευσε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας:

"Έχω ενημερωθεί για ένα ατύχημα στο @NJTRANSIT_RL νωρίτερα σήμερα στο οποίο ο τραμ χτύπησε ένα δέντρο στις γραμμές, οδηγώντας στο θάνατο του χειριστή του τρένου και τραυματίζοντας επιβάτες. Διενεργείται έρευνα. Οι προσευχές μας προς όλους αυτού του τραγικού περιστατικού».

Η γραμμή του τρένου έχει ανασταλεί και προς τις δύο κατευθύνσεις στην άμεση περιοχή, ενώ οι ανακριτές εργάζονται στο σημείο.