Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Ιαπωνία: Το τρένο του αυτοκράτορα Meiji ανοιχτό στο κοινό - Επιτρέπεται η είσοδος για 1η φορά σε 6 χρόνια

Η αυτοκρατορική άμαξα κατασκευάστηκε για τον αυτοκράτορα Meiji το 1910, ενώ η άμαξα της αυτοκράτειρας Σόκεν κατασκευάστηκε το 1902.

Το εσωτερικό μιας αυτοκρατορικής άμαξας είναι ανοιχτό επί του παρόντος στο κοινό στο Meiji Mura στην Inuyama, στην επαρχία Aichi. ΦΩΤΟ: THE YOMIURI SHIMBUN

asianews.network

 Οι εσωτερικοί χώροι των βαγονιών επιβατικών τρένων που χρησιμοποιούσαν ο αυτοκράτορας Meiji και η Empress Shoken άνοιξαν στο κοινό για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια στο υπαίθριο μουσείο Meiji Mura στην Inuyama, στην επαρχία Aichi.

Η αυτοκρατορική άμαξα κατασκευάστηκε για τον αυτοκράτορα Meiji το 1910, ενώ η άμαξα της αυτοκράτειρας Σόκεν κατασκευάστηκε το 1902.

Οι άμαξες μπορούν κανονικά να φαίνονται μόνο από το εξωτερικό μέσω ενός διαδρόμου, αλλά κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες μπορούν να πάνε μέσα και να δουν από κοντά τα δωμάτια για τις κυρίες σε αναμονή και τους καμαρίνους και το ειδικά σαλόνια.

Οι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν λάκα, ένθετο από φίλντισι, ντυσίματα Nagoya, μπροκάρ Kyoto nishijin και άλλες τέχνες. Οι πόρτες, ακόμη και οι μεντεσέδες, είναι διακοσμημένες με σχέδια από χρυσάνθεμα και η οροφή είναι στολισμένη με χρυσά σχέδια.

«Πρόκειται για σημαντικές, ειδικές άμαξες που, στο γύρισμα μιας εποχής, συνέδεσαν την τεχνολογία στην εποχή του Έντο με το σήμερα», είπε ένας επιμελητής υπεύθυνος της έκθεσης.

Οι άμαξες είναι ανοιχτές για το κοινό από τις 10:30 το πρωί έως το μεσημέρι και από τις 13:00 έως τις 15:00 κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

sidirodromikanea.blogspot.com