Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Τρένο που μετέφερε 55 άτομα εκτροχιάστηκε στη βόρεια ακτή της Νορβηγίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1 άτομο και τραυματίζοντας 4



Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στον εκτροχιασμό του τρένου στο Finneidfjord στο Nordland της Νορβηγίας, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο εκτροχιασμός πιθανότατα οφείλεται σε κατολίσθηση βράχου. 

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τρένο που έτρεχε κατά μήκος της βόρειας ακτής της Νορβηγίας εκτροχιάστηκε την Πέμπτη με 55 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το Arctic Circle Express ήταν καθ' οδόν από το Τρόντχαϊμ προς την απομακρυσμένη βόρεια πόλη Μποντόε, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, όταν έφυγε από την πλαγιά του βουνού. Η αστυνομία είπε ότι ειδοποιήθηκε για τον εκτροχιασμό στις 1215 GMT.

Οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο. Η κατάστασή τους ήταν ασαφής. Όσοι δεν τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στην πόλη Mo i Rana, 228 χιλιόμετρα (140 μίλια) νότια του Bodoe.

Η αστυνομία είπε στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB ότι μια κατολίσθηση βράχου πιθανότατα προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου, το οποίο αποτελούνταν από μια ατμομηχανή και πέντε βαγόνια. Η εφημερίδα VG δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός τεράστιου βράχου στην ράγα που έπεσε σε βαγόνι τρένου.

sidirodromikanea.blogspot.com