Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Το τρένο «ζόμπι» της Ιαπωνίας τρομάζει τους επιβάτες



Είναι συνήθως μια γαλήνια βόλτα δυόμισι ωρών με το περίφημο αποτελεσματικό τρένο της Ιαπωνίας, αλλά το Σάββατο, το ταξίδι γρήγορα κατέβηκε σε μια αποκάλυψη ζόμπι, με τους επιβάτες να ουρλιάζουν τρομαγμένοι.

Οι διοργανωτές του γεμάτου αδρεναλίνη ταξιδιού, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από το Halloween, το ανέφεραν ως την πρώτη εμπειρία στοιχειωμένου σπιτιού στον κόσμο σε ένα τρέξιμο Shinkansen.

Σε ένα ναυλωμένο αυτοκίνητο του Shinkansen, περίπου 40 άτομα που αναζητούσαν συγκίνηση ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν γενναία μια συνάντηση με ζωντανούς νεκρούς μεταξύ του Τόκιο και της δυτικής μητρόπολης της Οσάκα.
Οι ερμηνευτές χορεύουν μέσα σε ένα "Zombie Shinkansen" με προορισμό την Οσάκα από το Τόκιο το Σάββατο.

Φωτογραφία: Reuters

Η απόκοσμη εμπειρία ήταν εμπνευσμένη από την επιτυχημένη ταινία δράσης-τρόμου της Νότιας Κορέας του 2016 Train to Busan, στην οποία πατέρας και κόρη παγιδευμένοι σε ένα κινούμενο τρένο πολεμούν ζόμπι πεινασμένα για ανθρώπινη σάρκα.

Όλα φαίνονταν φυσιολογικά στην αρχή καθώς το τρένο με σφαίρες αναχώρησε ειρηνικά το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά δεν άργησε η πρώτη τρομακτική επίθεση.

Τα θύματα - ηθοποιοί που είχαν τοποθετηθεί σε καθίσματα από τους διοργανωτές - τράνταξαν από αγωνία καθώς υπέστησαν μια τρομακτική μεταμόρφωση πριν ξεκινήσουν μια έξαψη εναντίον των συνεπιβατών τους.
Ηθοποιοί παίζουν για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Zombie Shinkansen" σε ένα τρένο από το Τόκιο στην Οσάκα το Σάββατο.

Φωτογραφία: AFP

Ο διοργανωτής της εκδήλωσης Kenta Iwana της ομάδας Kowagarasetai, που μεταφράζεται σε «ομάδα τρόμου», είπε ότι ήθελαν «να απεικονίσουν το συνήθως ασφαλές, ειρηνικό Shinkansen - κάτι που θεωρούμε δεδομένο - να καταρρέει εν ριπή οφθαλμού».

Δίπλα σε έναν από τους ηθοποιούς ήταν ο Τζόσουα Πέιν, ένας από τους πολλούς ξένους τουρίστες στο πλοίο.

«Ένιωσα κυριολεκτικά σαν να ήμουν στην ταινία, απλώς κάθομαι εδώ και την βλέπω να διαδραματίζεται μπροστά μου», είπε ο 31χρονος Αμερικανός. «Το γεγονός ότι μπορούμε να πάμε φυσικά από το Τόκιο στην Οσάκα αυτή τη στιγμή και να έχουμε όλη αυτή την απόδοση ταυτόχρονα... Νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο και ίσως λίγο πρωτοποριακό», είπε.
Ηθοποιοί παίζουν για τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης "Zombie Shinkansen" σε ένα τρένο από το Τόκιο στην Οσάκα το Σάββατο.

Φωτογραφία: AFP

Ήταν πολύ μακριά από το πρώτο πείραμα της Central Japan Railway Co (JR Central) με το συνήθως εκθαμβωτικά καθαρό, χωρίς ατυχήματα Shinkansen, ένα ιαπωνικό ίδρυμα που έκλεισε τα 60 φέτος.

Μετά την πτώση της ζήτησης για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η σιδηροδρομική εταιρεία άρχισε να νοικιάζει διαμερίσματα τρένων bullet για ειδικές εκδηλώσεις για να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της.

Ένα εστιατόριο σούσι, ένα μπαρ, ακόμη και ένας αγώνας πάλης έχουν φιλοξενηθεί στο τρένο υψηλής ταχύτητας, ενώ μπορούν επίσης να κρατηθούν βαγόνια για ιδιωτικά πάρτι.
Ένας καλλιτέχνης ντυμένος ζόμπι κάνει παράσταση μέσα στο "Zombie Shinkansen" με προορισμό την Οσάκα από το Τόκιο το Σάββατο.

Φωτογραφία: Reuters

Η Marie Izumi της θυγατρικής του JR Central για τον τουρισμό είπε ότι εξεπλάγη από την ιδέα μιας μετακίνησης με θέμα τα ζόμπι όταν την πλησίασε ο Kowagarasetai, νομίζοντας ότι θα ήταν «σχεδόν αδύνατο να απομακρυνθεί».

Το γεγονός την έπεισε για «νέες δυνατότητες» για το τρένο, είπε ο Izumi, προσθέτοντας ότι οι συναυλίες και τα κωμικά σόου μπορεί να ταιριάζουν.

Το Σάββατο, αλυσοπρίονα παιχνιδιών και όπλα χρησιμοποιήθηκαν ως στηρίγματα, αλλά αποφεύχθηκαν απεικονίσεις ακραίας βίας και καταιγισμού που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν τη φήμη του Shinkansen.

Για να εξισορροπηθεί η συγκρατημένη φρίκη, η περιοδεία διάρκειας δυόμιση ωρών ήταν γεμάτη με ανάλαφρες ερμηνείες από μαζορέτες ζόμπι, μάγους και κωμικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός χορογραφημένου χορού στο Θρίλερ του Μάικλ Τζάκσον.

«Κανείς δεν θέλει να κάθεται σφιχτά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να είναι συνεχώς εκτεθειμένος στον τρόμο», είπε η Ayaka Imaide του Kowagarasetai.

Πολλοί επιβαίνοντες στο τρένο που είχε μολυνθεί από ζόμπι είπαν ότι η εμπειρία και μόνο άξιζε την τιμή του εισιτηρίου έως και 50.000 £ (334,41 δολάρια ΗΠΑ).

«Ήταν πολύ συναρπαστικό», είπε η Naohiko Nozawa, 30 ετών. «Και η εμφάνιση τόσων διαφορετικών ειδών ζόμπι με διασκέδαζε σε όλη τη διαδρομή».

sidirodromikanea.blogspot.com