Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Αίγυπτο: Ένας νεκρός και 20 τραυματίες. Βίντεο

 

Μια ελκτική μηχανή έπεσε στην ουρά της επιβατικής αμαξοστοιχίας με προορισμό το Κάιρο την Κυριακή στη νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, δήλωσαν οι αρχές. Είναι το δεύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα μέσα σε ένα μήνα στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Η σύγκρουση σημειώθηκε στην επαρχία Minya, 270 χιλιόμετρα (περίπου 168 μίλια) νότια του Καΐρου, ανέφερε η σιδηροδρομική αρχή σε ανακοίνωσή της, και δύο σιδηροδρομικά βαγόνια έπεσαν σε παρακείμενο υδάτινο ρεύμα. Τα αίτια της συντριβής διερευνώνται, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα έδειξαν τα δύο βαγόνια βυθισμένα μερικώς στο υδάτινο ρεύμα.

Μαζί με το μοιραίο, το υπουργείο Υγείας ανέφερε σε ξεχωριστή δήλωση ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 19 έλαβαν αργότερα εξιτήριο μετά τη θεραπεία.

Οι εκτροχιασμοί τρένων και τα ατυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο, όπου ένα γηρασμένο σιδηροδρομικό σύστημα έχει επίσης μαστιστεί από κακοδιαχείριση. Τον Σεπτέμβριο, δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν σε πόλη του Δέλτα του Νείλου, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους.

Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων της. Ο Πρόεδρος Abdel Fattah el-Sissi είπε το 2018 περίπου 250 δισεκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες, ή 8,13 δισεκατομμύρια δολάρια, θα χρειαστούν για τη σωστή επισκευή του παραμελημένου σιδηροδρομικού δικτύου.


sidirodromikanea.blogspot.com