Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν πρωτοβουλίες για τεχνητή νοημοσύνη και 5G για τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής υποδομής


Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε δύο βασικές πρωτοβουλίες στην Ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής του 2024 για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών. Αυτά τα έργα επικεντρώνονται στη βελτίωση των σιδηροδρομικών συστημάτων και στη βελτίωση των υπηρεσιών επιβατών μέσω της τεχνολογίας AI και 5G.

Railway Supply.

Deutsche Bahn και Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Η Deutsche Bahn παρουσίασε τη συνεργασία της με τη Schwarz Digits για την ανάπτυξη της πλατφόρμας DataHub Europe. Αυτή η πλατφόρμα συλλέγει δεδομένα από πολλαπλές πηγές, επιτρέποντας πιο αποτελεσματική εκπαίδευση AI και ταχύτερη ανάπτυξη προϊόντων. Η εταιρεία στοχεύει να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στις καθημερινές λειτουργίες, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα σε όλες τις διαδικασίες της.

Ένα άλλο σημαντικό βήμα ήταν η υπογραφή συμφωνίας με γερμανικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την εισαγωγή 5G στη σιδηροδρομική γραμμή Αμβούργου-Βερολίνου. Αυτή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει την εγκατάσταση ραδιοπύργων κατά μήκος των γραμμών, διασφαλίζοντας ότι οι επιβάτες έχουν σταθερό διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η Deutsche Bahn στοχεύει να βελτιώσει την επικοινωνιακή της υποδομή και να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών με τις τεχνολογίες AI και 5G.

Η Deutsche Bahn και η ανάπτυξη του 5G στους σιδηρόδρομους

Το έργο DataHub Europe εστιάζει στη δημιουργία ενός ασφαλούς οικοσυστήματος για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Η Deutsche Bahn και οι συνεργάτες της έχουν αναπτύξει κανόνες για να διασφαλίσουν την προστασία των δεδομένων, τη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ και την ασφαλή χρήση δεδομένων. Αυτά τα μέτρα θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας και θα ενισχύσουν τη λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας είναι ότι επιτρέπει τη συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, οι οποίοι παρέχουν δεδομένα και τεχνολογία για την ανάπτυξη νέων λύσεων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό βοηθά την Deutsche Bahn να διατηρήσει μια ανταγωνιστική θέση στην αγορά και να ανταποκριθεί γρήγορα στις αλλαγές του κλάδου.

Η εφαρμογή του 5G αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής εκσυγχρονισμού της Deutsche Bahn. Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τέσσερις μεγάλες γερμανικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Telekom και Vodafone. Μαζί, θα εργαστούν για να παρέχουν στους επιβάτες σταθερή πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη διαδρομή Αμβούργο-Βερολίνο.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του προγράμματος αναδιάρθρωσης S3 της Deutsche Bahn, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση των σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων της και στην αύξηση της κερδοφορίας. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνητή νοημοσύνη και σύγχρονες τεχνολογίες επικοινωνίας για να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους και να προσφέρει υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας στους πελάτες.

Η Deutsche Bahn αναπτύσσει ενεργά ψηφιακές λύσεις για τη βελτιστοποίηση των σιδηροδρομικών λειτουργιών και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας του συστήματος. Η εισαγωγή τεχνολογιών AI και 5G θα θέσει τις βάσεις για μελλοντική ανάπτυξη και θα ενισχύσει τη θέση της εταιρείας στην παγκόσμια αγορά.

sidirodromikanea.blogspot.com