Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Η Ινδία και η Ισπανία έθεσαν τη συνεργασία των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας σε γρήγορη τροχιά


 Η Ινδία και η Ισπανία υπέγραψαν τη Δευτέρα Μνημόνιο Συναντίληψης (MoU) για τη συνεργασία στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών που αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση υψηλών ταχύτητας και συμβατικών σιδηροδρόμων.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Σιδηροδρόμων και του Υπουργείου Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας της Ισπανίας στη Βαντοντάρα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ισπανού Προέδρου Πέδρο Σάντσεθ στην Ινδία, στην οποία συνοδεύεται από τον Υπουργό Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας της χώρας Oscar Puente.

Η Μαδρίτη πιστεύει ότι το έγγραφο, το οποίο εμβαθύνει επίσης στη βελτιστοποίηση της υπάρχουσας σιδηροδρομικής υποδομής και προωθεί τη διατροπικότητα, επιβεβαιώνει τις αυξανόμενες καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Θα έχει αρχική ισχύ πέντε ετών και θα είναι αυτόματα ανανεώσιμη ετησίως.

Οι τομείς συνεργασίας περιλαμβάνουν σχεδιασμό, σχεδιασμό, ανάπτυξη, κατασκευή, εκκίνηση και λειτουργία υποδομών, σταθμών, σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού για δίκτυα μεγάλων αποστάσεων (συμβατικά, υψηλής ταχύτητας και υψηλής ταχύτητας) και την ενοποίηση υπηρεσιών που κυκλοφορούν σε αυτές μέσω της διαλειτουργικότητας, καθιστώντας δυνατή την κυκλοφορία σε διαφορετικά περιγράμματα τροχιάς, βελτιστοποιώντας τα οφέλη των επενδύσεων σε γραμμές υψηλής ταχύτητας με βελτιώσεις σε υπάρχουσες.

Η διαχείριση και η λειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών και των σιδηροδρομικών υπηρεσιών και η συντήρηση των τρένων, με ιδιαίτερη προσοχή στη βελτίωση της ασφάλειας, αποτελούν επίσης βασικό μέρος του Μνημονίου.

Υποστηρίζει τη διαδικασία επιλογής, ανάπτυξης και ολοκλήρωσης εποχούμενου και επίγειου εξοπλισμού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Διαχείρισης Σιδηροδρομικής Κυκλοφορίας (ERTMS) και την προώθηση εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της επαγγελματικής κατάρτισης στον τομέα της ανάπτυξης και συντήρησης σιδηροδρομικών υποδομών και εγκαταστάσεων, καθώς και διαχείριση των σιδηροδρομικών λειτουργιών και της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας, η Ινδία και η Ισπανία θα είναι σε θέση να συνεργαστούν για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ανάπτυξη πιλοτικών έργων. Τεχνικές συμβουλές και βοήθεια στην ανάπτυξη και εκτέλεση έργων. Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία. Διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων και σεμιναρίων εκτός από προγράμματα κατάρτισης και ανταλλαγών για ειδικούς.

"Αυτοί είναι τομείς στους οποίους η Ισπανία και οι ισπανικές εταιρείες έχουν μεγάλη εμπειρία, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς βιομηχανίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ισπανία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, συνδέοντας το 70 τοις εκατό του πληθυσμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας της Ισπανίας.

Ο Σάντσεθ είναι ο πρώτος Ισπανός Πρόεδρος που πραγματοποίησε επίσημο ταξίδι στην Ινδία τα τελευταία 18 χρόνια.

Η Κοινή Διακήρυξη που υπογράφηκε μεταξύ των δύο ηγετών στη Βαντοντάρα θα χρησιμεύσει ως οδικός χάρτης για τα επόμενα χρόνια στους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και εμπορικής, πολιτιστικής, επιστημονικής, τεχνολογικής, καινοτομίας, προξενικών υποθέσεων, τουρισμού και διαπροσωπικών σχέσεων.

Συμφωνήθηκε επίσης να εορταστεί η 70ή επέτειος από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την κοινή οργάνωση του Έτους Πολιτισμού, Τουρισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης Ινδίας-Ισπανίας το 2026.

"Σήμερα, μαζί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Modi, υπογράψαμε μια κοινή δήλωση και φιλόδοξες συμφωνίες για την ενίσχυση των διμερών και εμπορικών μας σχέσεων. Ο εορτασμός του Έτους Πολιτισμού, Τουρισμού και Τεχνητής Νοημοσύνης Ινδίας-Ισπανίας το 2026 είναι ένα παράδειγμα της ώθησης που θέλουν να δώσουν και οι δύο χώρες σε αυτή τη σχέση Η φωνή και η επιρροή μας στον κόσμο πολλαπλασιάζονται όταν και οι δύο χώρες συνεργάζονται», ανάρτησε ο Ισπανός Πρόεδρος στο X, καθώς έφτασε στη Βομβάη στο δεύτερο σκέλος του διημέρου του. επίσκεψη.

sidirodromikanea.blogspot.com