Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Η Γαλλία ετοιμάζεται για την επανάσταση των τρένων υψηλής ταχύτητας με τα τρένα Avelia Horizon έως το 2028



Έως το 2028, το γαλλικό σιδηροδρομικό σύστημα υψηλής ταχύτητας πρόκειται να αλλάξει σημαντικά με την εισαγωγή των τρένων υψηλής ταχύτητας Avelia Horizon. Η γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία Proxima, η οποία εισήλθε στην αγορά τον Ιούνιο του 2024, υπέγραψε σημαντική σύμβαση με την Alstom για να θέσει σε λειτουργία 12 τρένα αιχμής. Αυτά τα τρένα θα λειτουργούν μεταξύ του Παρισιού και βασικών πόλεων όπως το Μπορντό , η Ρεν, η Νάντη και η Ανζέ, σηματοδοτώντας μια κομβική στιγμή στο μέλλον των ταξιδιών σε όλη την περιοχή.

Από την Iuliia Tore 
rustourismnews.com

Ικανά να φτάσουν ταχύτητες έως και 320 km/h και να φιλοξενήσουν 740 επιβάτες, τα τρένα Avelia Horizon θα είναι από τα ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά στην Ευρώπη. Η εισαγωγή τους αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην απελευθέρωση του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας, το οποίο, μετά από δεκαετίες κρατικού ελέγχου υπό την SNCF, ανοίγει τώρα σε ιδιωτικούς φορείς όπως η Proxima.

Νέα εποχή για τα σιδηροδρομικά ταξίδια υψηλής ταχύτητας

Τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για την ευρύτερη ταξιδιωτική βιομηχανία, η άφιξη των τρένων Avelia Horizon φέρνει ευκαιρίες και προκλήσεις. Με βελτιωμένη συνδεσιμότητα, αυξημένη άνεση και ενισχυμένο ανταγωνισμό, αυτές οι εξελίξεις θα αναδιαμορφώσουν σημαντικά τα σιδηροδρομικά ταξίδια στη Γαλλία .
Η είσοδος της Proxima στην αγορά των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας ήταν γρήγορη και φιλόδοξη. Υποστηριζόμενη από επένδυση 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από την Antin Infrastructure Partners, η εταιρεία αξιοποιεί την εκτεταμένη εμπειρία της στους ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους για να γίνει σημαντικός ανταγωνιστής. Τα τρένα Avelia Horizon θα εξυπηρετούν μερικές από τις πιο πολυσύχναστες διαδρομές στη χώρα, προσφέροντας μια ταχύτερη και πιο άνετη εναλλακτική λύση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Avelia Horizon – Ένας νέος ανταγωνιστής σε μια απελευθερωμένη αγορά

Η Proxima είναι η δεύτερη ιδιωτική εταιρεία που αποκτά πρόσβαση στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης το 2023 να απελευθερώσει τον τομέα. Ιστορικά κυριαρχούμενη από την SNCF, η αγορά παρουσιάζει πλέον αυξημένο ανταγωνισμό, με εταιρείες όπως η Kevin Speed ​​να μπαίνουν επίσης στη μάχη. Ο Kevin Speed, που εγκρίθηκε στις αρχές του 2024, θα λειτουργεί μονοώροφα τρένα Alstom μεταξύ Παρισιού και βόρειων πόλεων όπως η Λιλ και το Στρασβούργο, εντείνοντας περαιτέρω τον ανταγωνισμό.

Τα τρένα Avelia Horizon της Proxima θα διαθέτουν οκτώ επιβατικά αυτοκίνητα και δύο αυτοκίνητα, συμπληρώνοντας τις διευρυνόμενες σιδηροδρομικές υπηρεσίες της Γαλλίας . Αυτή η προσθήκη αναμένεται να ενισχύσει τη συχνότητα των ταξιδιών, να βελτιώσει τους χρόνους ταξιδιού και να βελτιώσει την άνεση των επιβατών. Οι ταξιδιώτες σε δρομολόγια μεταξύ του Παρισιού και των περιφερειακών πόλεων όπως το Μπορντό και η Ρεν θα απολαμβάνουν περισσότερες επιλογές, αυξάνοντας ενδεχομένως τη ζήτηση για σιδηροδρομικά ταξίδια ως βιώσιμη εναλλακτική λύση στις πτήσεις εσωτερικού.

Με αυτή τη φιλόδοξη επέκταση, η Proxima είναι έτοιμη να παίξει βασικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος των γαλλικών σιδηροδρομικών ταξιδιών, προσφέροντας ταχύτερες, πιο αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

sidirodromikanea.blogspot.com