Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

«ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ» «ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΆ» ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΌ ΤΡΈΝΟΥ ΣΤΗ ΜΑΔΡΊΤΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΊΑΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΌΤΗΣΕ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΌ ΧΆΟΣ




Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς που προκάλεσε τον εκτροχιασμό του Σαββάτου σε μια σήραγγα της Μαδρίτης που προκάλεσε χάος στις υπηρεσίες μεταξύ της πρωτεύουσας και της Ανατολικής Ισπανίας.

theolivepress.es

30 δρομολόγια ακυρώθηκαν με σχεδόν 15.000 επιβάτες να επηρεάζονται από συνδέσεις με τις περιοχές της Μούρθια και της Βαλένθια.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ Μεταφορών, ΌΣΚΑΡ ΠΟΥΕΝΤΕ (εικόνα La Moncloa)

Αυτό το πρόβλημα επιδεινώθηκε περαιτέρω όταν ένας άνδρας απείλησε να πηδήξει από μια γέφυρα που βρισκόταν πάνω από μια βασική διασταύρωση όπου συνέκλιναν γραμμές υψηλής ταχύτητας και προαστιακού.

Αυτό σήμαινε ότι όλες οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στο Atocha έπρεπε να εκτρέπονται στο Chamartin.

Όσον αφορά τον εκτροχιασμό, ο υπουργός Μεταφορών, Όσκαρ Πουέντε, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «απολύτως ασυνήθιστο».

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, αλλά είπε ότι δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει εικασίες για την αιτία μέχρι να υπάρξουν κάποια στοιχεία.
Οι φορείς εκμετάλλευσης σιδηροδρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, Renfe και Adif, έκαναν κοινή δήλωση τη Δευτέρα λέγοντας ότι οι υπηρεσίες μέσω της σήραγγας είχαν αποκατασταθεί τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά εκτελούνται σε μία μόνο γραμμή.

Η κατεστραμμένη μονάδα είναι ακόμα εκεί και θα απομακρυνθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο για να «ελαχιστοποιηθεί η διαταραχή» στα χρονοδιαγράμματα.

Ορισμένες αφίξεις και αναχωρήσεις έχουν χρησιμοποιήσει το Atocha σε αντίθεση με το Chamartin και αντίστροφα.

sidirodromikanea.blogspot.com