Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Έβρος: Στις προτεραιότητες του υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα



Στις προτεραιότητες για τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα στη Βόρεια Ελλάδα που σχεδιάζει και δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και περιλαμβάνουν και τον νομό Έβρου, αναφέρθηκε ο υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια σχετικής συζήτησης που έγινε κατά τις εργασίες του Southeast Europe Connectivity Forum ΙΙ, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

ertnews.gr, με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ό,τι αφορά στον Έβρο, μεταξύ αυτών είναι:

1.Ολοκλήρωση και παράδοση του 50% υπό κατασκευή νέου περιφερειακού Αλεξανδρούπολης, όπως εκτιμάται, στο τέλος του 2024 και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του συνόλου του συγκεκριμένου έργου, το 2025.

2.Δημιουργία νέας οδικής σύνδεσης στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας με έκδοση των σχετικών τευχών δημοπράτησης το 2025.

3. Ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός διάδρομος «Τρεις Θάλασσες», σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Βουλγαρίας -Ρουμανίας με πιθανότητα επέκτασης έως την Ουκρανία. Εξασφαλίστηκαν πόροι και για το τμήμα Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο. Έναρξη δρομολόγησης έργων το 2025 με ορίζοντα υλοποίησης την επόμενη τετραετία.

4. Σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη. Σε εξέλιξη παρεμβάσεις στο σιδηροδρομικό τμήμα Θεσσαλονίκη-Δράμα, « θα δρομολογηθούν με υψηλότερες ταχύτητες οι παρεμβάσεις από Αλεξανδρούπολη σε Κομοτηνή».

5. Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, μεταξύ αυτών που εκδηλώνεται ενδιαφέρον από χώρες όπως η Ινδία για μεταφορά εμπορευμάτων με προορισμό τις αγορές της Ευρώπης.

sidirodromikanea.blogspot.com