Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η νέα σύμβαση του ΟΣΕ και το πρόβλημα των κλοπών σιδηροδρομικού υλικού


Τεράστιες είναι οι απώλειες του ΟΣΕ από τις κλοπές υλικών. Και για να τις αντιμετωπίσει προχωρά σε μεγάλες συμβάσεις φύλαξης των εγκαταστάσεών του. 

.powergame.gr

Πριν λίγες ημέρες ο επικεφαλής του οργανισμού Παναγιώτης Τερεζάκης, υπέγραψε νέα σύμβαση επιτήρησης και ελέγχου του σιδηροδρομικού δικτύου. 
Η σύμβαση ύψους 8,13 εκατ. ευρώ (10 εκατ. ευρώ με το ΦΠΑ) υπεγράφη με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας InterStar Securities. Είναι η δεύτερη σύμβαση που υπογράφει ο ΟΣΕ με τη συγκεκριμένη εταιρεία, με το ίδιο αντικείμενο. Η πρώτη αφορούσε την επιτήρηση του δικτύου με drones. 
Με τη νέα σύμβαση ανατίθεται στην ανάδοχο εταιρεία το έργο της τριετούς φύλαξης 126 εγκαταστάσεων του ΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα. Οι χώροι αυτοί θα επιτηρούνται τόσο με τεχνικά μέσα (κάμερες κ.λπ.), όσο και με ανθρώπινα μέσα (περιπολίες). 
Επίσης, θα δημιουργηθεί κέντρο ελέγχου και εποπτείας των εγκαταστάσεων. Πάντως, το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ φαίνεται να προβάλλεται ιδιαίτερα, καθώς στην υπηρεσία της φύλαξης των εγκαταστάσεων αξιοποιούνται και drones, τα οποία καταγράφουν online τις προσπάθειες κλοπών από τις διάφορες συμμορίες. 
Με τον τρόπο αυτό ο ΟΣΕ έχει μεγεθύνει στην κοινή γνώμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και πλέον οι αρχές είναι ακόμη πιο αυστηρές στην τήρηση του νόμου απ’ ότι στο παρελθόν.

sidirodromikanea.blogspot.com