Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα υπογράφηκε από τον ΟΣΕ και τους Γερμανικούς σιδηρόδρομους μνημόνιο συνεργασίας.

Σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, υπογράφηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Υποδομών και μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών σιδηροδρόμων.
Την συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του ΟΣΕ ο Πρόεδρος κ. Γιάννος Γραμματίδης και ο Διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Τερεζάκης.
Σε δηλώσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος όσο και Διευθύνων Σύμβουλος εξέφρασαν τη ικανοποίηση τους για αυτή την σημαντική υπογραφείσα συμφωνία.

"Το μνημόνιο αυτό αφορά την εκπαίδευση των στελεχών και των δυο οργανισμών, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, σε θέματα εκπαίδευσης, όπως επίσης και σε θέματα τεχνικών μέσων που βοηθούν την εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων στελεχών και την μια και την άλλη πλευρά. Όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της προσπάθειας του Οργανισμού να επιμείνουμε και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του επιβατικού κοινού η οποία γίνεται ακόμα περισσότερο εφικτή μέσα από την καλή και αρίστη εκπαίδευση των στελεχών μας" δήλωσε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τερεζάκης δήλωσε: " Η Ενωμένη Ευρώπη όπου ο σιδηρόδρομος προσφέρει ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων και μετακίνηση επιβατών, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο από μια συνεργασία των γερμανικών σιδηροδρόμων με τους ελληνικούς παίρνοντας πολύτιμη εμπειρία τους από ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα της Ευρώπης. Αυτό γίνεται σε μια συγκύρια που γίνεται μια προσπάθεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να επεκτείνουμε τις σιδηροδρομικές μεταφορές από τον βορά στο νότο αξιοποιώντας την γεωστρατιγική θέση που έχει η Ελλάδα στη Μεσόγειο και μέσω του Σουέζ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Προσβλέπουμε ότι αυτή η συνεργασία μόνο καλά αποτελέσματα θα προσφέρει στον ελληνικό σιδηρόδρομο."

Χρ. Σταϊκούρας: Νέο πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΣΕ και στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Εγκαινιάζεται σήμερα ένα νέο πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στον ΟΣΕ και στους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους, που αποσκοπεί στην περαιτέρω βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού. Ευελπιστούμε ότι και με αυτή την πρωτοβουλία, πραγματοποιείται ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και της λειτουργίας των ελληνικών σιδηροδρόμων».


Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com