Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Οι τουρίστες εμπορευματικών τρένων μήκους 1,86 μιλίων διασχίζουν την έρημο για διασκέδαση

Το τρένο σιδηρομεταλλεύματος διασχίζει την έρημο Σαχάρα σε ένα εξαντλητικό ταξίδι 20 ωρών
Το τρένο διασχίζει τη Μαυριτανία(Εικόνα: Getty)


Για πολλούς ανθρώπους που σχεδιάζουν διακοπές χρησιμοποιώντας τρένα, η Ευρώπη είναι ο προφανής προορισμός.

Πολλοί νέοι θα έχουν χρησιμοποιήσει κάρτες Interail ή (για τους Αμερικανούς) Eurail για να περάσουν σε όλη την ήπειρο σε μια καταιγίδα από καθεδρικούς ναούς, μουσεία και περιστασιακά θολά καφέ σιδηροδρομικών σταθμών.

Όσοι κινούνται με πιο αργό ρυθμό μπορεί να χρειάστηκαν χρόνο για να εκτιμήσουν μερικές από τις πιο γραφικές διαδρομές της ηπείρου, όπως το ταξίδι από το Όσλο στο Μπέργκεν ή οποιοδήποτε αριθμό ταξιδιών στις Ελβετικές Άλπεις.

Άλλοι μπορεί να έχουν ταξιδέψει πιο μακριά, για να γνωρίσουν τα τρένα bullet της Ιαπωνίας ή το δίκτυο Amtrak στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τρένο στην Αφρική που είναι όλο και πιο δημοφιλές στους τουρίστες και κάνει τη μέση δυσάρεστη πρωινή μετακίνηση με τρένο να μοιάζει με πολυτελή υπηρεσία πρώτης κατηγορίας.

Μερικές φορές μήκους έως 1,86 μιλίων και συχνά ισχυρίζεται ότι είναι το μακρύτερο τρένο στον κόσμο, το τρένο Iron Ore στη Μαυριτανία διασχίζει τη χώρα της βορειοδυτικής Αφρικής σε ένα εξαντλητικό ταξίδι 20 ωρών και 435 μιλίων μέσω της ερήμου Σαχάρα.

Ενώ το ταξίδι μπορεί να γίνει σε ομοιόμορφη κατεύθυνση, οι περισσότεροι τουρίστες ακολουθούν τη διαδρομή από το κέντρο εξόρυξης σιδήρου του Zouerat μέχρι το λιμάνι στο Nouadhibou - αν και πολλοί επισκέπτες έχουν επίσης την επιλογή να τερματίσουν το ταξίδι τους στο Choutt, το οποίο είναι 5-6 ώρες το ταξίδι.

Υπάρχουν μερικές επιβατικές άμαξες και θεωρητικά μπορείτε να τις κάνετε κράτηση, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να σκαρφαλώσουν στα ανοιχτά αυτοκίνητα σιδηρομεταλλεύματος και να περάσουν το ταξίδι στο σίδερο.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να παίρνουν σνακ ή ποτά για ένα μεγάλο ταξίδι με το τρένο, αλλά το τρένο Iron Ore απαιτεί περισσότερα από τα περισσότερα λόγω του μοναδικού κλίματος στο οποίο βρίσκεται.

Το τρένο διασχίζει την έρημο Σαχάρα(Εικόνα: Getty)

Σας συμβουλεύουμε να πάρετε τουλάχιστον τρία λίτρα από το δικό σας νερό, καθώς και γυαλιά λόγω της σκόνης από το μετάλλευμα.

Η έρημος, ένα εχθρικό περιβάλλον είτε σε καυτές θερμοκρασίες είτε σε χαμηλές θερμοκρασίες, απαιτεί επίσης να λάβετε υπόψη τα ρούχα σας και άλλες προετοιμασίες - με ένα κασκόλ, υπνόσακο και άλλα ρούχα που προτείνονται.

Το τρένο κλυδωνίζει επίσης βίαια όταν επιταχύνει ή φρενάρει, κάτι που μπορεί να είναι δυσάρεστο - και οι γυναίκες ταξιδιώτες μπορεί να επιθυμούν να μην κάνουν το ταξίδι μόνες σύμφωνα με ορισμένους οδηγούς για το θέμα.

sidirodromikanea.blogspot.com