Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Η Ισπανία εξασφάλισε 241 εκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκά κονδύλια για την ενίσχυση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών


Η Ισπανία εξασφάλισε 241 εκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκή βοήθεια για τη χρηματοδότηση δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και βιώσιμου διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών. 22 επιχειρηματικά έργα που επικυρώθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας θα λάβουν τα κεφάλαια στο πλαίσιο της πρόσκλησης του 2023 για τη διευκόλυνση «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF), αφιερωμένη στην ανάπτυξη υποδομών δικτύων μεταφορών.

Από τα επιλεγμένα έργα, τα 15 αναπτύσσονται αποκλειστικά στην Ισπανία από δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες και επτά είναι κοινοτικά έργα με ισπανική συμμετοχή. Εντός της Ισπανίας, και εντός της γραμμής που είναι αφιερωμένη στο κεντρικό δίκτυο, η Adif εξασφάλισε 78 εκατομμύρια ευρώ για τη συγχρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού τμήματος Zaragoza-Teruel-Sagunto, που περιλαμβάνεται στον Μεσογειακό Διάδρομο.

Η Λιμενική Αρχή της Αλμερίας έχει εξασφαλίσει έξι εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση της αποβάθρας Pechina και η Santander θα έχει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ από τα κεφάλαια CEF για την αποβάθρα Raíces. Επιπλέον, έχουν χορηγηθεί 28 εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση της ανάπτυξης του πολυτροπικού τερματικού logistics Sagunto. Τέλος, 20 εκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για την ανάπτυξη του πολυτροπικού σιδηροδρομικού τερματικού σταθμού Huesca.

11 έργα που σχετίζονται με την έξυπνη και διαλειτουργική κινητικότητα θα λάβουν συνολικά 48 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης ή αναβάθμισης συστημάτων πληροφοριών για προηγμένο σχεδιασμό σιδηροδρομικής χωρητικότητας και την ανάπτυξη χώρων δεδομένων για ανάλυση κινητικότητας στην Ισπανία, καθώς και μελέτη των δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση των αστικών και υπεραστικών δικτύων δημόσιων συγκοινωνιών.

sidirodromikanea.blogspot.com