Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων μεταξύ Βουδαπέστης και Βιέννης λόγω πλημμυρών



Η ουγγρική εταιρεία σιδηροδρόμων, MÁV, εξέδωσε προειδοποίηση προς τους επιβάτες, καλώντας τους να μην βασίζονται στις συνήθεις ρουτίνες ταξιδιών τους με τρένο και να ενημερώνονται για τις επίσημες ανακοινώσεις. 

Οι συνεχιζόμενες πλημμύρες θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις δημόσιες συγκοινωνίες. Η MÁV προειδοποιεί τους επιβάτες για αλλαγή δρομολογίων Ο όμιλος MÁV-VOLÁN προετοιμάζεται για έκτακτα μέτρα ως απάντηση στις πλημμύρες, παρέχοντας συνεχείς ενημερώσεις στο κοινό, αναφέρει το Világgazdaság . 
Ο πάροχος μεταφορών συμβουλεύει τους ταξιδιώτες σε περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες και καταιγίδες να παρακολουθούν στενά τις ενημερώσεις μέσω του ιστότοπου MÁV , της σελίδας του MÁVINFORM στο Facebook , της εφαρμογής MÁV για κινητά και του ιστότοπου Volánbusz . 

Σε περίπτωση διακοπών στο εσωτερικό σιδηροδρομικό δίκτυο, θα αναπτυχθούν λεωφορεία αντικατάστασης στις πληγείσες περιοχές, ανάλογα με τις ανάγκες. Τα δρομολόγια των τρένων διακόπηκαν σε πολλές χώρες Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν ήδη διακοπές σε αρκετές χώρες δυτικά της Ουγγαρίας, με τις λειτουργίες να διακόπτονται σε ορισμένες περιοχές.

Τα τρένα δεν μετακινούνται μεταξύ Βουδαπέστης και Βιέννης Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Αυστριακούς Σιδηροδρόμους (ÖBB) το απόγευμα της Κυριακής, η ÖBB διέκοψε το σιδηροδρομικό δρομολόγιο μεταξύ Hegyeshalom και Βιέννης από την Κυριακή στις 6 μ.μ. έως τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα και δεν θα είναι διαθέσιμα τρένα αντικατάστασης, ανέφερε η MÁV στον ιστότοπό της . Η MÁV είπε ότι όλα τα τρένα Railjet, Vienna EuroCity, Kálmán Imre EuroNight και EuRegio θα εκτελούνται μόνο από και προς το Hegyeshalom. «Διεθνείς επιβάτες, παρακαλώ αναβάλετε το ταξίδι σας και μην αναχωρήσετε!» – έγραψαν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που επηρεάζουν τα ταξίδια, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της ÖBB ή τη διεπαφή MÁVINFORM. Η MÁV-Volán έχει προαναγγείλει ότι πρέπει να αναμένονται πλημμύρες και καιρικές διαταραχές. 

Είπαν ότι οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην Αυστρία και έχουν αγοράσει τα εισιτήριά τους έως τις 12 Σεπτεμβρίου για την περίοδο 13-15 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ 12 και 18 Σεπτεμβρίου. Για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αργότερα, τα υπάρχοντα εισιτήριά τους θα επιστραφούν ή θα αντικατασταθούν χωρίς χρέωση, ανέφερε η Telex .

sidirodromikanea.blogspot.com