Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Αυτοψία του Βασίλη Οικονόμου στο Μετρό - Συνομιλία με τους επιβάτες και τους εργαζόμενους

Η περιοδεία του Βασίλη Οικονόμου ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του μετρό, στο Σύνταγμα

Αυτοψία σε υποδομές και δρομολόγια του Μετρό, ώστε να γίνει μία δια ζώσης αποτίμηση της λειτουργικότητας των μέσων σταθερής τροχιάς και των υφιστάμενων αναγκών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, Ιωάννη Ξιφαρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ., Αθανάσιο Κοτταρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η περιοδεία ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας των γραμμών 2 και 3 του μετρό, στο Σύνταγμα, όπου ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις διαδικασίες ελέγχου και διαχείρισης της κυκλοφορίας, καθώς και για τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται καθημερινά για την ομαλή λειτουργία των γραμμών. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο μετρό και από το Σύνταγμα, πήγε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σκοπός της επίσκεψης ήταν να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται, αλλά και να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους του Μετρό, όπως επίσης και με τους επιβάτες.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια, όπου και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις διαδικασίες συντήρησης των συρμών από τους τεχνικούς. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με σύσκεψη εργασίας στα γραφεία της ΣΤΑ.ΣΥ στα Σεπόλια, όπου συζήτησε με τα στελέχη της εταιρείας αλλά και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα στρατηγικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του Μετρό.


Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε «Σήμερα ήταν μια καλή μέρα. Είδαμε σε πραγματικό χρόνο την λειτουργία του Μετρό, συζητήσαμε με τους επιβάτες και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες του Μετρό. Ένα πράγμα όμως κυριάρχησε στην επίσκεψή μου στο Μετρό και στο Αμαξοστάσιο στα Σεπόλια, ότι όλοι, εργαζόμενοι, διοίκηση και υπουργείο , είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε ένα υψηλού επιπέδου, ποιοτικό Μετρό προς τους πολίτες, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας και αυτό θα κάνουμε».

sidirodromikanea.blogspot.com