Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης με 13 αποβάθρες και 150 εκατομμύρια επιβάτες

Το Zürich Hauptbahnhof στην Ελβετία είναι ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης.

(Εικόνα: Getty)

Ο πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης έχει 13 αποβάθρες και εξυπηρετεί πάνω από 150 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.


express.co.uk

Το Zürich Hauptbahnhof στην Ελβετία συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Conde Nast Traveller με τους πιο δημοφιλείς σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ευρώπης.

Οι ειδικοί στα ταξίδια στο Bounce ανέλυσαν 30 σταθμούς με βάση παράγοντες όπως ο αριθμός των επιβατών, οι πλατφόρμες, ο χρόνος από το αεροδρόμιο και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσουν μια πρώτη δεκάδα.

Η Ζυρίχη δέχεται πάνω από 154,6 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, έχει 26 διαδρομές και απέχει μόλις εννέα λεπτά από το πλησιέστερο αεροδρόμιο.

Είναι επίσης ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός στην Ελβετία με δρομολόγια σε όλη τη χώρα και σε γειτονικές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία και η Γαλλία.

Το Zürich Hauptbahnhof έχει πάνω από 150 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως(Εικόνα: Getty)

Υπάρχουν περισσότερα από 2.900 τρένα που διέρχονται από τον σταθμό κάθε μέρα, με μέσο όρο 471.300 επιβάτες.

Ο σταθμός είναι πολυσύχναστος ανά πάσα στιγμή, με τα τρένα να τρέχουν από τις 5 π.μ. έως τη 1 π.μ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Υπάρχει επίσης δίκτυο διανυκτέρευσης τα Σαββατοκύριακα.

Οι άνθρωποι που το έχουν επισκεφτεί λένε ότι είναι «κάτι παραπάνω από σιδηροδρομικός σταθμός». Οι κριτικοί το ονόμασαν «δροσερό και μοναδικό μέρος», «όμορφο κτίριο» και «σίγουρα αξίζει την επίσκεψη».

Ο σταθμός κατασκευάστηκε αρχικά ως το τέρμα του Spanisch Brötli Bahn, του πρώτου σιδηροδρόμου που κατασκευάστηκε πλήρως στην Ελβετία.

sidirodromikanea.blogspot.com