Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

«Το Ιράν είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης»



ΤΕΧΡΑΝΗ - Ο Υφυπουργός Μεταφορών και Αστικής Ανάπτυξης του Ιράν εξήγησε τα πλεονεκτήματα του Ιράν για τη διαμετακόμιση αγαθών μεταξύ Κίνας και Ευρώπης στη διεθνή σύνοδο κορυφής «Road to Tian Shan» που πραγματοποιήθηκε στο Τατζικιστάν.

tehrantimes.com

Ο Seyyed Kamal Hadianfar, ο οποίος παρακολούθησε την εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα μετά από επίσημη πρόσκληση του Υπουργείου Μεταφορών του Τατζικιστάν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της Κίνας, της Κιργιζίας, του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Τουρκμενιστάν, του Ιράν, της Τουρκίας για την Ευρώπη, εξήγησε τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα της χώρας του. για μεταφορές στο πλαίσιο των διαδρόμων Βορρά-Νότου και Ανατολής-Δύσης.

Είπε ότι με περισσότερα από 14.000 χιλιόμετρα σιδηροδρόμων και 250.000 χιλιόμετρα δρόμων, η σύναψη της σύμβασης Chabahar με την Ινδία για τον εξοπλισμό των τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων και γενικών εμπορευμάτων του λιμανιού Shahid Beheshti καθιστά το Ιράν σημαντικό, ειδικά όσον αφορά τον διεθνή μεταφορικό διάδρομο .

Στην ομιλία του, ο Ιρανός υπουργός συζήτησε επίσης τον ρόλο του Ιράν στην ανάπτυξη των μεταφορών σε μεσόγειες χώρες της περιοχής.

Ο Χαντιανφάρ επεσήμανε την αύξηση κατά 59 τοις εκατό στη διαμετακόμιση που έφτασε τους 14,5 εκατομμύρια τόνους πέρυσι και είπε ότι ο όγκος θα αυξηθεί καθώς το Ιράν παρέχει διευκολύνσεις σε χώρες της περιοχής, ιδιαίτερα στην Κεντρική Ασία, για πρόσβαση σε διεθνή ύδατα.

Είπε ότι η υπογραφή Μνημονίων Συνεννόησης με ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Τατζικιστάν, για να ωφεληθούν από τις δυνατότητες εφοδιαστικής του λιμανιού Chabahar και η έναρξη διαπραγματεύσεων με άλλες χώρες, βρίσκονται στην ατζέντα του Ιράν.

Η σύνοδος κορυφής "Road to Tian Shan" στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και της συνεργασίας στην περιοχή Tian Shan, η οποία εκτείνεται σε πολλές χώρες, όπως η Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Η σύνοδος κορυφής επικεντρώνεται στην οικονομική ανάπτυξη, τις υποδομές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Η φετινή σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Μαΐου με την παρουσία εκπροσώπων από την Κίνα, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν, την Τουρκία, την Ινδία και εκπροσώπους πολλών διεθνών οργανισμών όπως η Trasica και η Σαγκάη.

sidirodromikanea.blogspot.com