Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα μονής οπής, διπλής τροχιάς της Κίνας



Ο Όμιλος China Railway No.2 ολοκλήρωσε την κατασκευή της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής σήραγγας με μονή διάτρηση, διπλής τροχιάς της Κίνας.

Νιλ ΤζέραρντSenior Editor
 Construction Briefing

Η σήραγγα Desheng μήκους 23 χιλιομέτρων χρειάστηκε 10 χρόνια για να κατασκευαστεί και βρίσκεται στα 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Αποτελεί μέρος του τμήματος Chengdu-Huangshengguan του σιδηροδρόμου Sichuan-Qinghai.

Σχεδιασμένο με τη βοήθεια της China Railway Eryuan Engineering Group, το μέγιστο θαμμένο βάθος της σήραγγας είναι 750 μέτρα.

Βρίσκεται κοντά σε ζώνη ενεργού ρήγματος και διέρχεται από 17 παρασιτικές πτυχές και ένα ρήγμα, με την κατασκευαστική ομάδα να αντιμετωπίζει σεισμούς, κατολισθήσεις και ροές συντριμμιών κατά την κατασκευή.

Η ολοκληρωμένη σήραγγα Desheng (Εικόνα: China Railway Group)

Το τμήμα του σιδηροδρόμου Chengdu-Huangshengguan έχει μήκος 276 km, ενώ ο σιδηρόδρομος Sichuan-Qinghai έχει μήκος 836 km και είναι μία από τις οκτώ γραμμές υψηλής ταχύτητας που συνδέουν το βόρειο τμήμα της χώρας με το νότο.

Οι επιβατικές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Chengdu-Huangshengguan αναμένεται να ταξιδεύουν με ταχύτητες έως και 200 ​​kmh και οι εμπορευματικές αμαξοστοιχίες έως και 120 kmh.

Η σήραγγα Desheng πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία αργότερα φέτος.

sidirodromikanea.blogspot.com