Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Νυχτερινά τρένα υψηλής ταχύτητας θα συνδέσουν το Χονγκ Κονγκ με το Πεκίνο και τη Σαγκάη




Ένα τρένο υψηλής ταχύτητας αποχωρεί από έναν σταθμό στο Qingdao της Κίνας, στις 8 Δεκεμβρίου 2020 – Φωτογραφία από logojackmowo Yao

macaonews.org

Τα τρένα υψηλών ταχυτήτων δρομολογούνται μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Πεκίνου και Σαγκάης από τις 15 Ιουνίου, αναφέρει η South China Morning Post .

Σύμφωνα με την China Railway, τα νέα νυχτερινά τρένα θα διαρκέσουν τον μισό χρόνο από τις υπάρχουσες υπηρεσίες ύπνου, φτάνοντας στον δυτικό σταθμό του Πεκίνου σε μόλις 12 ώρες και 30 λεπτά και μόλις 11 ώρες και 14 λεπτά για να φτάσουν στο σταθμό Shanghai Hongqiao. Και τα δύο δρομολόγια θα εκτελούνται από Παρασκευή έως Δευτέρα.

Το τρένο με προορισμό το Πεκίνο θα αναχωρήσει από το Χονγκ Κονγκ στις 6:24 μ.μ. και θα φτάσει στην πρωτεύουσα στις 6:53 το πρωί της επόμενης ημέρας. Το δρομολόγιο της Σαγκάης θα αναχωρήσει στις 7:49 μ.μ. και θα φτάσει στη Σαγκάη στις 6:45 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Οι τιμές των εισιτηρίων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να είναι συγκρίσιμες με τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ, John Lee Ka-chiu, καλωσόρισε τις νέες σιδηροδρομικές υπηρεσίες, χαρακτηρίζοντάς τις ως «βολικές και γρήγορες». Είπε ότι θα εξοικονομήσουν χρόνο από τους ταξιδιώτες καθώς και κόστος ξενοδοχείου.

Οι νέες υπηρεσίες έχουν επίσης «σημαντικό νόημα για την προώθηση των ανταλλαγών ανθρώπων με ανθρώπους, των ανταλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων και της ολοκλήρωσης μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της ηπειρωτικής χώρας», πρόσθεσε ο Lee.

sidirodromikanea.blogspot.com