Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Μήνυση για το “τσιμέντωμα” των γραμμών του Τρένου του Πηλίου-Εντολή διακοπής εργασιών




Μήνυση κατέθεσε η Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων με εντολή της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη για το τσιμέντωμα των γραμμών του Τρένου του Πηλίου στην Αγριά.

gegonota.news

 Οι γραμμές είναι διατηρητέες και τα συνεργεία του Δήμου Βόλου τις τσιμέντωσαν παράνομα, ενώ ο Α. Μπέος γνώριζε πως θα υπήρχε άμεση επέμβαση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού και παρ΄όλα αυτά προχώρησε ο δήμος στην καταστροφική αυτή ενέργεια. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων της Θεσσαλίας κ. Ρέα Γεωργίου πέρασε την πόρτα της Εισαγγελίας, κατέθεσε μήνυση και εκδίδεται σήμα διακοπής εργασιών. Ο Α. Μπέος που δήλωσε χθες πως έγινε η αποκατάσταση του πεζοδρομίου του παραλιακού μετώπου της Αγριάς από την δημοτική του αρχή, δέκα μηνες μετά τις καταστροφές, προχώρησε παράνομα στο τσιμέντωμα, χωρίς εγκρίσεις.

*Στην φωτό ο Α. Μπέος και ο αντιδήμαρχος Μ. Καπουρνιώτης περήφανοι και γελαστοί πάνω από το τσιμέντωμα των γραμμών του ιστορικού και μοναδικού τρένου του Πηλίου.


Σχόλιο του Σωτήρη Βενέτη

Άγαλμα πρέπει να κάνουμε στην Προϊσταμένη Νεοτέρων Μνημείων κ. Κερασία Γεωργίου.

Όμως τη μεγάλη ευθύνη την έχει ο ΟΣΕ και στη μελέτη και στην επίβλεψη!

Ούτε επιβλέπων μηχανικός, ούτε ειδικές ράγες "vignole", ούτε έστω τοποθέτηση "φελιζόλ" για τη διατήρηση διάκενου (αύλακα) για τους όνυχες των σιδηροδροχών.

Τις διαθέσεις του Δημάρχου τις γνωρίζουμε. Το ερώτημα είναι αν οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι άνθρωποι που εντέλλονται να προστατέψουν το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο τελούν στο ακέραιο την αποστολή τους ή κάνουν πλάτες στις οιεσδήποτε αντισιδηροδρομικές διαθέσεις και πρακτικές.

Τελικά ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός;

Με εκτίμηση

Σ. Βενέτης

sidirodromikanea.blogspot.com