Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Γεν. Διευθυντή του ΟΣΕ Λευτέρη Μανωλά από τον πρώην Διευθύνων Σύμβουλο Ιωάννη Κ. Μουρμούρη


Μια εξαιρετική εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του κ. Λευτέρη Μανωλά με τίτλο «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης» έγινε στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών την 23η Μαΐου 2024. Ο κ. Λευτέρης Μανωλάς, πρώην Γεν. Διευθυντής του ενιαίου και κραταιού ΟΣΕ, με μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα στον σιδηρόδρομο, έγραψε ένα σύνολο άρθρων/απόψεων κατά την διάρκεια της καριέρας του.

 Τα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα των επισημάνσεων του δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, για την σύγχρονη κοινωνία, αλλά καταδεικνύουν, ότι πάντοτε υπάρχουν προσωπικότητες, που τα επισημαίνουν στην ώρα τους. Το βιβλίο αυτό συμπίπτει με την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, που με τον τρόπο του υπογραμμίζει. 

Στην παρουσίαση ήταν εμφανής η πολυπληθής συμμετοχή σιδηροδρομικών, που τον τιμούν και ανησυχούν για την κατάπτωση του πλέον οικολογικού μέσου. Κάθε παρουσία κάθε πρόσωπο και μια ανάμνηση γεμάτη αξιοπρέπεια, γνώση, φιλότιμο και εμπειρία..!

Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ» με τις Κοινωνικοοικονομικές – Σιδηροδρομικές - Οικολογικές ανησυχίες του συγγραφέα. 

Ο οικολογικός μύθος της Περσεφόνης μας ακολούθησε στον ρυθμό του πιάνου, που ο γιος του συνόδευσε με επιδεξιότητα βιρτουόζου και που καλλιτεχνικά είχαν προετοιμάσει τόσο η ποίηση του Γκάτσου όσο και η μελοποίηση του Χατζηδάκη. Ευχαριστούμε Λευτέρη!

http://ebooks.edu.gr/.../Anthologio_G-D.../index01_06.html

O EΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ-Μαρία Φαραντούρη

https://www.youtube.com/watch?v=Xs_XUoMiPxc

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ - ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

https://www.youtube.com/watch?v=lImBKj9KV0k

Άλλα έργα του λογοτέχνη πια κ. Λευτέρη Μανωλά, από τον χώρο της ποίησης

https://www.leimon.gr/.../%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD.../

Παρουσίαση του βιβλίου από τον εκδότη «ΛΕΙΜΩΝ»

https://www.politeianet.gr/.../9786185636746-manolas...

sidirodromikanea.blogspot.com