Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Η Τουρκία εγκαινιάζει νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με τη Σίβα


Η Τουρκία εγκαινίασε μια νέα γραμμή τρένου υψηλής ταχύτητας το Σάββατο που συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την πόλη Σίβας της κεντρικής Ανατολίας, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της υποδομής μεταφορών της χώρας.


themedialine.org

 Η σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Σίβας θα καλύψει μια απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων (430 μίλια) σε επτά ώρες και 18 λεπτά, φιλοξενώντας έως και 483 επιβάτες σε κάθε τρένο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Osman Boyraz, αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, τόνισε τη στρατηγική σημασία του νέου σιδηροδρόμου στην τελετή εγκαινίων στην Κωνσταντινούπολη. Τόνισε τη σημαντική επένδυση της Τουρκίας στους σιδηροδρόμους τα τελευταία 22 χρόνια, συνολικού ύψους 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές οι επενδύσεις αύξησαν το συνολικό μήκος σιδηροδρομικής γραμμής της χώρας από 10.948 km σε 13.919 km, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης 2.251 km σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας.

Ο πρώτος σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας της Τουρκίας, που συνδέει την πρωτεύουσα, την Άγκυρα, και το Εσκισεχίρ, τέθηκε σε λειτουργία το 2009. Η γραμμή επεκτάθηκε αργότερα στην Κωνσταντινούπολη το 2014, δημιουργώντας μια συνολική διαδρομή 533 χιλιομέτρων. Τμήματα της γραμμής Άγκυρα-Κωνσταντινούπολης κατασκευάστηκαν από κοινοπραξία κινεζικών και τουρκικών εταιρειών.

Από το 2009, τα τρένα υψηλής ταχύτητας έφεραν επανάσταση στις μεταφορές στην Τουρκία, εξυπηρετώντας περίπου 85 εκατομμύρια επιβάτες, σύμφωνα με τον Boyraz.

sidirodromikanea.blogspot.com