Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Το νέο τρένο υψηλής ταχύτητας της Κίνας θα κινείται με 400 km/h


Αυτή η αεροφωτογραφία που τραβήχτηκε στις 9 Ιανουαρίου 2024 δείχνει ένα τρένο υψηλής ταχύτητας να τρέχει στην πόλη Chaohu, στην επαρχία Anhui της ανατολικής Κίνας. (Φωτογραφία Ma Fengcheng/Xinhua)

Το τρένο CR450, το πιο πρόσφατα σχεδιασμένο μοντέλο τρένου υψηλής ταχύτητας της Κίνας, θα μπορεί να λειτουργεί με ταχύτητες 400 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με τη σιδηροδρομική εταιρεία της χώρας.

Πηγή: Xinhua

Το νέο μοντέλο θα είναι σημαντικά ταχύτερο από τα τρένα υψηλής ταχύτητας CR400 Fuxing που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, τα οποία λειτουργούν με ταχύτητες 350 χιλιομέτρων την ώρα.

Σε σύγκριση με το CR400, το CR450 είναι 12 τοις εκατό ελαφρύτερο, καταναλώνει 20 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια και έχει 20 τοις εκατό βελτιωμένη απόδοση πέδησης, σύμφωνα με την China Railway.

Το έργο καινοτομίας CR450 περιλαμβάνει επίσης τεχνολογική καινοτομία στις υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας, των γεφυρών και των σηράγγων, ανέφερε η ομάδα.

Η Κίνα έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση των ανθρώπων για άνετο ταξίδι.

Το συνολικό λειτουργικό μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας έχει ξεπεράσει τα 45.000 χιλιόμετρα, με τρένα υψηλής ταχύτητας Fuxing που λειτουργούν σε 31 επαρχιακές περιοχές σε εθνικό επίπεδο. 

sidirodromikanea.blogspot.com